Kulturnat

… i min lille by – det må være Nordsjællands mindste kulturnat, jeg skrev om den sidste år, hvor jeg oplevede den for første gang og blev ret imponeret over den lokale opbakning og hvor mange små initativer der faktisk er, men det er typiske den her by. Tikøb er ikke en soveby, det er en lille by med et aktivt lokalmiljø og folk VIL byen rigtig meget! Selv handler vi stort set kun lokalt, med mindre der er noget vi virkelig ikke kan få her. 

Nå. men hvis man skulle komme forbi byen på fredag d. 20. september er der følgende at se og gøre:

  • Musik i kirken og portvin i kirketårnet
  • Hygge med bål i gårdhaven bagved røgeriet og gode smagsprøver – Det er helt klart stedet at hænge ud
  • For børnenes er der ofte en “skattejagt” rundt til lokaliteterne, bl.a . Den gamle benzintank fra “Baronessen og benzintanken” (det er store sager) og brandstationen er åben. Jeg er sikker på min lille søn vil syntes det er mega fedt med brandbilen med lys.
  • Selv er jeg lidt spændt på det nye “wellness” hjørne i byen. Der er kommet en ny massør i lokalerne ved siden af fodterapeuten og bagved har de arbejdet benhårdt på at blive færdige til åbning af hårstylisten. Jeg bor ret tæt på, så glæder mig til at se det. Faktisk er jeg vildt nysgerrig for at se hvordan lokalerne er blevet. Der skulle en ret stor indsats til 🙂
  • En ting jeg lige syntes skal nævnes er at måske er møllen åben. Ham der har købt den vil sætte den i stand med hat og vinger og alting. Se videoen her (åbner i youtube). Senest går rygtet at han faktisk har fundet hatten der engang sad der. Den var vist sendt til sydsjælland!

Er man til den fulde pakke er der også fællesspisning ved købmanden og det fulde program kan findes her. Så ja, vi kan ikke konkurrere med rundvisning i Kronborgs kældre, ubåde eller andre særlige ting. Men når det gælder hygge og lokalmiljø kan vi godt være med 🙂

Selv har vi planlagt at spise med naboer og så futte en tur rundt i byen – Som jeg også skrev sidste år er det så småt, at man møder alle man kender – netop pga. den store lokale opbakning.

Kulturnat i Tikøb - Nina Marquardsen
Billedet har ikke noget at gøre med kulturnat, syntes bare det var pænt 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.