Lokalpatriotisme

Vi er tilflyttere… til en lille by hvor mange kender hinanden. Det er ikke altid nemt at komme ind sådan et sted, men vi synes vi er blevet taget virkelig godt imod. Jovist jeg var på barsel og havde tid til at tvinge fik til at se mig 😉 Men stadig. Folk er simpelthen så søde.

Vi har endnu ikke været så meget på opdagelse i lokalområdet, og vi glæder os til at bruge det hele noget mere, når vi kommer ud af vores vinterhi.

I søndags tog vi på tur, først til Hornbæk strand, hvor det var pisse koldt men smukt. Derefter kørte vi langs kysten til Helsingør og spiste frokost på Helsingør madmarked i en af de gamle værftshaller mens bassemanden tullede rundt i sin flyverdragt.

Senere på aftenen fandt vi ud af at en af vores venners datter synger i det lokale kirkekor og der var kyndelmissegudstjeneste med efterfølgende suppe og pandekager! Det er vores lokale præst, der både er en af dem der mener det alvorligt, men også er fuld af initiativ og lokalpatriotisme der havde arrangeret det.  Så vi tog sku med…

Til en propfyldt kirke og endnu mere proppet menighedshus, hvor menighedsdamerne havde lavet mad til hele banden. 

Når vi bor i så lille et samfund er det vigtig for os at det forbliver en levende lille by, så vore by ikke ender som endnu et villakvarter hvor ikke engang bageren kan løbe rundt. Derfor vil vi gerne støtte op om de aktiverer der er her, ligesom vi handler lokalt i videst muligt omfang, vores børn er i den lokale vugger og vi har også deltaget i fællessspisningerne på skolen. Selv om vi ikke har skolebørn endnu. 

Det er fedt at bo et sted hvor folk støtter op om de aktiviteter der er, og det vil vi også gerne, så da vi kom hjem om aftenen følte vi os meget lokale… 

Nina Marquardsen - Hornbæk Strand
Hornbæk strand i isnene kulde!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.