Gokkerne

Det tog kun ti år, men nu fik vi endelig gjort noget ved projekt høns!

Jeg har talt om at vi skulle have høns lige siden vi boede i lejlighed i Brønshøj, før vi tog til Cali. Det har altså længe været en plan, men vi har bare ikke helt kunne finde ud af hvor de skulle være, hvad gav mening mv.

I Kr. Himmelfart ferien tog Jess så en hurtig beslutning og vi kørte op til et sted for at kigge på høns. Da vi kom hjem igen, blev vi enige om hvor mange og hvilket hønsehus og bestilte det fluks til afhentning to dage efter! Sådan… Så nu bor der fem høns på matriklen, tre sorte skovhøner og to Isa Warren.

Eske var meget fortørnet over at vi ikke skulle have en hane også, men vi fik ham formildet med ideen om, at vi lige skulle øve os lidt på det der med høns, før man fik en hane. Han havde set en hane han partout ville have med hjem – en stor flot hvid Sussex – men vi skal ikke have en hane!

Vi lukker dem ud i haven flere gange om dagen, så de kan gå og kradse og hygge og det er mega hygeligt når man sidder på terrassen og der tuller en forbi – vi skal holde rimeligt godt øje i forhold til ræve-mor og hendes to under der leger på marken. Sutsko i haven er også et helt andet tema nu, og da hønsene også render rigtigt meget ind til Naboen, måtte min far kassere et par mao-sutsko efter mødet med hønselort.

Men indtil videre går det godt, og der kommer faktisk også 5 æg om dagen, så det har taget “nyttehaven” til nye højder.

Opdatering september:

Stadig glade for gokkerne – de har ikke navne, kun den der blev skruk og var skruk i 6 uger, hun hedder Maude. Netop som vi troede at Maude var færdig med at være skruk blev en af de andre det, og nu er der to sorte høner der er skruk. Det var ikke helt meningen og jeg er lidt træt af det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.