Overspringshandlinger

Beklager – er lidt bagud, skrev dette indlæg før min eksamen, men min indre duks tog over og forhindrede overspringshandlinger – så jeg brugte tiden på eksamen og ikke på blog-indlæg – derfor kommer det nu.

Første uge på barsel, og det eneste jeg skal nå er min eksamen på torsdag – jeg skrev om det her. Det er nok også det eneste jeg ikke rigtig gider – har aldrig været så hys med eksamener. Nok fordi et 6 årigt studie på Arkitektskolen i sin tid ikke indeholdt egentlige eksamener, bortset fra afgang der dengang var en brutal affære. Jeg tænker reality tv har lært noget af afgangsformen på KADK.

Afgang foregik for åbent auditorie, dvs. alle venner, studiekammerater, forældre, andet familie og tilfældige forbipasserende kom og kiggede på – de populære studerende, eller dem hvor man vidste det ville blive et interesant projekt/afgang kunne godt have hele auditoriet fyldt. Der var 4 censorer hvoraf én var din vejleder, én udpeget af arkitektforening, én ekstern og én internt fra skolen.

Det startede med at man præsenterede, derefter var der en spørgerunde fra censorerne, efterfulgt af en kritik runde og til sidst en evaluerings runde – ved evaluerings runden fik man af vide om den enkelte censor vil “give afgang” – og mindst 3 skulle give afgang. Så det skete sådan set ikke så sjældent, at folk dumpede fuldstændig for åbent auditorie – en rimelig brutal oplevelse, der udover at betyde at man skulle tage hele afgangen om igen (og ikke noget KUA pjat med bare at forlænge tiden – man havde 100 dage! that’s it – og en “om-er” betød et helt nyt projekt), fik folk til at frygte afgangen endnu mere. Det var udsædvanligt, men man kunne kræve lukket votering til den næste eksamen.

Men tilbage til emnet, jeg er ultra trænet i præsentationer. Men har kun haft 4 eksamener siden jeg gik ud af gymnasiet for 16 år siden. Én i Brutalisme, én i “Den Moderne Arkitekturbevægelse i Italien” (begge på tysk i 2007 i øvrigt) 1 stk. amerikansk teoriprøve og 1 stk. jagttegns teoriprøve.

…Og nu skal jeg altså tage en multiple choice på torsdag, omkring et emne der er ret kedeligt at læse om, men ret spændende at arbejde med.

Derfor lysten til at lave alt andet end at læse om livscyklus analyser af bygningsdele, sociale kvaliteter osv. faktisk vil jeg hellere rense ovnen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.