Bassemand 18 måneder

Tænk at han allerede er 18 måneder eller 1,5 år gammel. Han bliver sjovere og sjovere, men prøver også grænser af konstant. Her er lidt kort om min robuste lille Bassemand:

  • 13 kg (dødvægt) der gerne vil bæres rundt. Han er meget tydelig i hvad han vil og ikke vil, peger, nikker, ryster på hovedet, men har ikke vildt mange ord.
  • Billeder gik ikke så godt, men det er er alligevel ret symptomatisk for hvordan han er pt. over det hele og vildt gang i den.
  • Han går og løber rundt og øver ord “ja, nej, mæ(mere) fufu (fugl) en-dooo-treee, tak, hej, jordbær, ae ae” men ingen egentlige sætninger – eller rettere, lange volapyk forklaringer der lyder som historier og fortællinger eller ting han har oplevet, men vi har ingen ide om hvad han siger.
  • Vild med vaskemaskinens og tørretumbleren – vil meget gerne hjælpe med vasketøjet, men vi er ikke helt enige i hvor meget tøj der skal derind før man kan starte maskinen. Han tænker typisk en sok er nok. Jeg er ikke helt enig.
  • Elsker at være ude og fuldstændig frygtløs glider på maven ned af vores rampe (!!!), hvis han vil ud, kan man bede ham om at hente sine sko og jakke. Så går han ud i bryggerset og henter noget af det (måske kun én sko)
  • Lidt en bølle i vuggeren har vi fundet ud af, og kan godt finde på at hive andre børn i blusen eller håret. Blusen virker som voldsom kontaktsøgning, men begge dele skal vi have lært ham at man ikke må. Det er tydeligt at han godt ved hvornår han har gjort noget han ikke må – han undgår øjenkontakt og prøver at charme sig ud af situationen. 
  • Er vild med musik og danser ofte, vores dag er fyldt med “pa-papegøje”og “word-party” – mor er lidt træt af sangene! 
Min glade Bassemand!
Ikke så nemt når, man bevæger sig mens mor tager billedet 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.