Farvechok – Chromatopia

Jeg havde egentlig planlagt at lave et indlæg om det faktum at min søn nu er 18 måneder – men så blev jeg helt opslugt af en ny bog, så det skal deles først.

Faktisk er opslugt ikke det rigtige ord, fascineret er bedre. Man skal ikke have set på mange af mine fotografier før man ved at jeg elsker at arbejde med farver. Jeg er meget drevet af dem, og i perioder er det meget specifikke nuancer jeg er opslugt af – jeg har tidligere skrevet om Terracotta, og alle de jord/ler nuancer er jeg stadig helt besat af. Men også de farver man kan skabe ud fra kobber er fascinerende, og for nylig stiftede jeg bekendskab med Aske Sigurd Krauls værker fra 2017 som er lavet med bl.a. kobber.

Nå, men det hele startede med en tur i Louisianas museumsbutik… et farligt sted i øvrigt, hvis man kan lide smukke ting og inspirerende bøger. Her fandt jeg denne bog: “Chromatopia – An Illustrated History of Colour” af David Coles.

Jeg kendte godt titlen, men har ikke haft lejlighed til at kigge nærmere på den, før den blev hapset med hjem:

Chromatopia, ny bog af David Coles
Bog fra 2018 – Chromatopia af David Coles

Bogen går historisk gennem de farver man kunne lave på de forskellige tidspunkter, hvordan de (i grove træk) blev udvundet og hvad den enkelte farves kvaliteter var. Han fortæller også om hvordan maling produceres og der er endda et par opskrifter. Både på noget som er frygteligt giftigt og noget som er ufarligt. Det virker som om hovedreglen er: Farver var pisse giftige og hvis du ikke døde af at udvinde mineralerne, så kunne dampene til pigmentfremstillingen gøre det af med dig i en ruf. Men hold nu op hvor er det fascinerende at læse om, når man er lidt nørdet.

Her kommer lidt af mine egne fotografier. Det er ikke løgn når jeg siger at jeg er optaget af farver, og det er heller ikke en lidt forsigtig paletten jeg kører, link til mine billeder er her 😉

Nina Marquardsen fotografiske arbejder 2015
Nina Marquardsen fotografiske arbejder 2015

P.S. Forsidebilledet er fra udstillingen på Louisiana som jeg skrev om her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.