Sommer – planer og status

Det er alt for længe siden jeg har fået skrevet her på bloggen. Der er ellers nok at skrive om som sådan så det er simpelthen fokustid der mangler. sidste indlæg handlede om vores drivhus og sagaen om det uendelig haveprojekt. Der er lidt nyt på den front, for vi kunne selvfølgelig ikke lade være med at starte på bagsiden af huset igen. – men det kommer i et separat indlæg.

Vigtigst er at det er blevet sommer. Rigtig sommer og rigtig varmt – den her uge har vi haft op til 32 grader og huset er et stort kaos af gennemtræk, snusk og det sand, jord og solcreme som ungerne slæber ind. Her er rigtigt kaos, men sortefodsbanden stortrives og når vi henter dem i vugger og børnehave har de kager af jord over det hele. Eskes ben er nu dækket af hudafskrabninger, myggestik og blå mærker. Et tydeligt tegn på en dreng der power-leger. En dag da jeg hentede dem var liv fuldstændig spøgelseshvid, hun havde lyst tøj på og så havde de smurt hende ind i en baby-solcreme med zink, så hun var kridhvid over det hele – faktisk var ale børnene små spøgelser. Så står man som forældre og overvejer om det kommer af i bad eller om man bare skal hente haveslangen med det samme.

Men for at blive ved ungerne, så har de det godt, rigtig godt. De har ikke været syge længe og de leger mere og mere sammen. Det er tydeligt at Liv savner Eske hvis han er ude på en legedate, og det samme med Eske når Liv tager lur. De er pot og pande og både små-slås og prøver at mule hinanden på skift, men der er også mange kram og dele-situationer. Liv har fundet det ultimative våben for at få fat i eskes legetøj. Hun stiller sig op, peger og siger “min tur”. Det er eske ofte ikke enig i, men han skal også lære at dele legetøj og så er det op til os at sørge for at det bliver fair for alle.

Det var sommeren vi kom fra og sommerferien står lige om hjørnet. På onsdag er det Sankt Hans som vi skal fejre med en masse fra byen – tror vi bliver 8 par + unger = vildt mange mennesker. Det første vi har planlagt som familie er en tur til Knuthenborg Safaripark med overnatning i et telt. Vi håber at ungerne vil syntes det er sjovt at sige hej til elefanter og giraffer og vi er alt for dårlige til at lave ting med dem. Det kommer sikkert af en blanding af at de var små, et ret omfattende hus og haveprojekt og corona. Men det er på vores mentale to-do at lave nogle flere aktiviteter med ungerne så der ikke går hus og have i den hver weekend.

Vi holder sommerferie i midten af juli, hvor vi skal til Hytten i sverige, først med venner og når de rejser hjem kommer mine forældre så vi har nogle dage deroppe sammen. Jeg går så småt og lægger planer for hvilke aktiviteter vi kan lave sammen med vores venner, når vi er 9 mennesker, hvoraf 2 er tweens, og 3 er små. Tænker en bådtur til Sylen og en kano-dag – og masser af god mad og hygge.

I august skal vi til sommerfest i sverige (Vi var der i 2019 mens jeg var gravid med Liv) og ellers har vi ikke planlagt så meget, men vi kommer helt sikkert til at holde en uges ferie senere og lave noget helt andet. Hvad har vi bare ikke besluttet og det kommer også til at afhænge af hvordan verden og corona-status er på det tidspunkt.

Ellers har første officielle sommermåned budt på indkøb af solbriller fordi ungerne har om-placeret mine så jeg ikke kan finde dem – en stor hat, nogle smukke strandhåndklæder og virkelig meget solcreme. Vi er så klar! (eller jeg er, Jess har meddelt at han ikke er helt klar endnu – men det kommer)

Badetur
Et sjældent selfie fra årets først badetur – Det var sygt koldt, og på en eller anden måde glemmer jeg altid hvor dårlig jeg er til at svømme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.