Det uendelige haveprojekt – Drivhus

Drivhuset er ikke kun en del af haven, det er egentlig meget mere en del af huset på den måde vi har lavet det. Vi kalder det “Ninas værelse” og det er blevet mega fedt. Jeg er derude hver morgen og flere gange i løbet af dagen og kigge til mine planter. Lige nu har vi 3 kapilærkasser. 2 med 2 tomatplanter hver og 1 med 2 agurker – så har vi en enkelt vin, to gule courgetter, en jordbær kaskade, 2 chilier og et citrontræ.

Kapilærkasseskjulerne har vi selv bygget af overskydende facadebrædder og jeg er meget stolt af dem.

Det ultra fede ved vores drivhus er, at det sidder fast på huset og vi har direkte udgang dertil. Jeg havde ingen idé om at vi ville bruge det så meget og at jeg ville være ude i “driveren” så meget som jeg faktisk er. Det er fordi man bare kan futte derud uden at skifte sko eller tage overtøj på at det er så anvendeligt og mega hyggeligt. Jeg tusser rundt derude om morgenen, jeg går derud og kigger til planterne mindst 4 gange hver dag – vander lidt, nusser lidt og ellers bare sidder og kigger ude i det grønne, ind i mellem tager vi en drink derude om aftenen.

Det var ikke et billigt drivhus, faktisk var det nok et af de dyreste på markedet – men det er også kvalitet, og med termoruder og det var faktisk ok at samle på den måde at det kun kan være på en måde. Vi brugte ca. 2 dage på at få fundamentet lige og opstillet rammen ordentligt – derefter var resten måske en dags tid sammenlagt – men fordelt over 4 aftener efter børnene var puttet – plus alt det løs med gummilister osv. De store ruder og loftpladerne kunne jeg ikke være med det, de var hhv. for tunge og for u-handy. Så der fik vi hjælp af naboer.

Termoruder er ikke et must, men når vi nu brugte en hel del penge på det og det sidder fast på vores hus i øvrigt, ville vi gerne have at sæsonen derude er så lang som muligt. Og blot for en god ordens syld – det er ikke bolig m2 og der er ikke opvarmet derude, så når det er frost, så er der også frostderude, måske lidt mindre frost men stadig skide koldt.

Herunder kommer noget proces. Selve randfundamentet fik vi støbt sammen med husets fundament så det har været der længe. Så brugte vi sammen nogle dage på at køre leca ned i fundamentet, derefter kørte jess stabilgrus og afretningsgrus derned. Da ungerne var på påskeferie hos Farmor og farfar lagde vi bundrem på og fik samlet skelettet. Så lagde han fliser (tog også 2-3 dage) og derefter kunne vi begynde at samle resten, sætte glas i og få det lukket. Vi mangler stadig at fuge det hele, men det går nok, så længe vi når det inden vinteren.

Leca – masser af leca.
Der er grus i og vi er ved at lægge bundremmen til drivhuset.
Og vi havde antikviteterne igang 🙂
Så er grovskelettet samlet og drivhuset er stabilt.
Udefra – tagspær mangler
Jess lægger fliser
Flere fliser
Stærkt arbejde 🙂
Så kunne vi begynde at sætte ruder i – de var helt åndsvagt tunge at håndtere.
— og vi fik hjælp fra naboen til de sidste ruder og taget – alt sammen når ungerne var puttet.
Færdigt hus – men med nogle huller ind mod soklen.
mere færdigt drivhus
Nu med planter – og en flot indgangs palle 😉
Tomater, tomater, agurker og lidt andet forskelligt – og de hjemmelavede kapilærkasseskjulere.
Morgen skygge og masser af grønt.
Morgen udsigt
og til slut den underlige “citron-agurk”…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.