Ansøgning om byggetilladelse

Efter jeg gik på barsel i september har jeg arbejdet på at få lavet tegninger til ansøgning om byggetilladelse til en tilbygning til hytten her. Jeg skrev om vores byggeplaner her.

Flere har spurgt os hvorfor vi allerede skal bygge til, når vi nu byggede huset for 3 år siden. Et ret godt spørgsmål, som har et kedeligt men simpelt svar: Vi havde simpelthen ikke råd til at bygge alle de m2 vi gerne ville fra start af. Når man låner til ny-byg uden at sælge noget gammelt, skal man lægge en god portion selv, idet banken financierer noget de ikke kan se eller helt ved hvad er. Derfor har vi hele tiden vidst at vi skulle igang igen når overskud og økonomi tillod det.

Det er ikke lige nu!… heller ikke om 6 måneder. Men jeg glæder mig til vi igen skal bygge og ville nok syntes det var trist hvis vi ikke skulle bygge igen. Elsker det! (heldigt, når man nu er i branchen) men samtidig vil jeg ikke have et byggeprojekt om ørerne mens jeg er på barsel. Det var nok med haveprojektet sidste gang.

Der er ca. 12 ugers behandlingstid – og så lige en juleferie. Så vi forventer en byggetilladelse engang i det nye år og når vi først har den skal vi begynde indenfor et år! Planen er at starte når lillepigen er omkring 1,5 år. – som jeg husker det, var det omkring der vi kunne overskue noget igen.

Selvom det selvfølgelig havde været billigere at bygge det hele på én gang, er jeg ikke ked af at det bliver i to omgange. Vi ved meget mere om vores hus og behov (husk – vi kom fra 56m2 på 3 sal – uden børn) nu end da vi først byggede. Så vi kan indrettet det mere præcist efter de funktioner vi mangler.

Mens Jess også var på barsel og kunne frigøre min højre hånd til at tegne, fik vi nosset os sammen til at lave tegningerne helt færdige og få sendt ansøgningen ind. Så nu venter vi blot i spænding. Kort fortalt skal vi bygge 46 m2 til, og vi vil lave et overdækket areal på 11 m2 magen til det vi har. Når det så er på plads går vi i gang med sidste fase af haven + skur og orangeriet – Yes, der er masser af planer.

Det hele burde passe med at vi alligevel skal refinansiere vores lån, og huset her burde være steget lidt også – så med lidt hiv og sving burde det hele gå op i en højere enhed.

I forhold til vores nuværende hus er der kun to beslutninger jeg fortryder: Køkkenets bordplade irriterer mig grusomt. Ikke fordi jeg ikke syntes det sorte er godt – for det syntes jeg. Men fordi materialet et sindssygt svært at holde pænt. Det kan ikke tåle nok varme og der slås nemt en lille flig af! Lorte bordplade! (det var heller ikke den vi først havde valgt, men det er en anden historie.)

Det andet er at jeg gerne ville have 10 cm mere foran døren på det store badeværelse! Det er liiidt for trangt! Men ellers er der masser af muligheder vi endnu ikke har udnyttet.

Vi tænker stadig på en bænk i spisestuen i stedet for stole på den ene langside, Bassemandens værelse/gæste værelset er ikke færdigt endnu. Bryggers og køkken kan indrettes mere smart i forhold til opbevaring osv. osv. osv.

3 Comments

  1. Pingback: Byggetilladelse og store planer | Nina Marquardsen | Husprojekt | tilbygning

  2. Pingback: Vuggestuestart og Corona-tid | Nina Marquardsen

  3. Pingback: Siden sidst VII | Nina Marquardsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.