Byggeplaner

Vi havde egentlig lagt vores byggeplaner om en tilbygning bort i et stykke tid – jeg nævnte det her – men så begyndte de alligevel at spøge igen. 

Vores beslutning var, at vi ville lægge det hele på køl indtil spunk er 1,5 år og så se på det igen til den tid. Mest fordi jeg ikke orker endnu en barsel med et byggeprojekt. Sidst jeg var på barsel havde vi gang i mega haveprojektet. Det var ikke optimalt med håndværkere, larm og en baby der skulle sove. Eftersom jeg ikke har planer om at få flere børn, (man har en holdning til man tager en ny, ik?) vil jeg gerne have den her barsel i fred for byggeprojekter. Så er der hele økonomien i det, vi har stadig et lidt irriterende banklån som vi banker af på. Det vil stort set være væk om 1,5 år hvis vi ikke giver gas med alt muligt andet. Så alt i alt vil det være bedst at vente…

Ja, helt sikkert bedst at vente…. 

Men så var det, at Jess en fredag aften kom til at sige: “Vi kunne også lave tilbygningen lavere, så vi ikke får så høj en sokkel – det vil passe bedre med grunden”

…Og mere skal der ikke til, før min arkitekthjerne går i gang, så allerede næste dag var jeg alligevel begyndt at tegne på det OG havde booket et forhåndsmøde med kommunen! Man kan åbenbart godt tage pigen ud af arkitektfirmaet og over til fjenden, men man kan ikke hive arkitekten ud af pigen. Egentlig rart at vide at 6 års studier og 8 års projektering ikke bare var en sjov idé der forsvinder efter 3 år i et ingeniørfirma!

Det er lidt længe siden jeg har søgt byggetilladelse og reglementerne ændrer sig hele tiden, så jeg tænker jeg skal have læst lidt op på Bygningsreglementet. Vi byggede det her hus efter BR10, nu er vi på BR18. Så krav har ændret sig, mest til U-værdier, men vi er også ude i en tilbygning og ikke nybyggeri. Det gør en forskel.

Derfor var et møde om muligheder og regler en god ting, men ikke en god måde at få mig til at glemme ideen om en tilbygning i 1,5 år! Ahem… 

Kort historie kort (eller hvad der nu faktisk passer): Jeg havde møde med Kommunen i torsdags og har nu besluttet mig for at vi søger byggetilladelse. Sagsbehandlingstiden er ca 3-4 måneder og fra man får tilladelsen skal man bare være i gang inden for 12 måneder. Når man først er i gang og har anmeldt til kommunen at man er det, er der ikke en bestemt tidshorisont man skal være færdig inden for. Dvs. hvis jeg har materialet klar om 2-4 uger, har vi først tilladelse omkring oktober. Det vil betyde at spunk er 1 år inden tilladelsen udløber og Bassemand er 3 – det passer fint!

One Comment

  1. Pingback: Ansøgning om byggetilladelse | Nina Marquardsen | Husprojekt | tilbygning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.