Weekend + Folkemøde i Helsingør

Vores weekender er sjældent booket op flere måneder i forvejen, men de har det med at blive rigtig godt fyldt alligevel, oftest ret impulsivt. Den her weekend skulle have været stille, men i går var vi hos venner her i byen og i dag søndag skal vi både til fastelavnsfest med townspeople og til Fyn og besøge familie. Noget af Jess udvidede familie fra Australien kommer til Danmark (på Fyn) og vi tager over og hilser på. Vi er begge lidt tømmermændsagtige efter i går. Aftenen udviklede sig til en lang musik kavalkade med virkelig mange drinks og musiknostalgi. Jess og jeg trissede hjem lidt i to, og var glade for ikke at vi bare kunne gå, men Bassemanden valgte selvfølgelig at stå op kl. 6.14, så vi er lidt trætte i dag.

Folkemødet

Jeg skrev i sidste uge lidt om at støtte op omkring de lokale tiltag og arrangementer. Der var i det tilfælde tale om et meget (meget) lokalt initiativ. Men i det hele taget vil jeg gerne slå et slag for at give noget energi til at være med til at forme det område man bor i.

Nu bruger jeg ikke meget tid på at finde ud af hvem min målgruppe er, jeg ved faktisk ikke om jeg overhovedet har lokale læsere (smid gerne en kommentar eller et hi-five 🙂 ) Men hvis jeg har, så kommer her en lille opfordring:

Lørdag d. 23 er der Folkemøde kl. 10-16 i Helsingør Hallen under overskriften “Vision 2030” Det er altså en unik mulighed for at være med til at sætte retningen den her kommune skal bevæge sig i.

Der er et link til eventet her: https://www.facebook.com/events/786609105007605/ og man kan læse mere her: www.vision2030.helsingor.dk. 

Selv går jeg meget op i at byerne i kommunen forbliver aktive byer hvor man kan have et “helt liv” og ikke kun er steder man tager til for at sove. Det er også noget jeg qva. min uddannelse er meget opmærksom på. Som arkitekt vil jeg gerne have at by er “rigtig” by og land er land. Jeg vil gerne have en mangfoldig natur og at der er smukt hvor vi bor – det tror jeg på mindsker stress og giver generelt mere livsglæde. Samtidig skal vores byer kunne rumme de finurligheder, den kompleksitet og overraskelsen som inspirerer og underholder.

Jeg vidste det faktisk ikke, men det har været et mål at gøre kommunen til et attraktivt område for børnefamilier, de vil gerne have Helsingør omlagt fra Værfts-by til Værts-by, og vil gerne have at det er et fedt sted for børnefamilier… Noget jeg har stærkt svært ved at være uenig i.

De temaer der kommer til at blive bragt op til folkemødet er:

  • Uddannelse: hvad skal være til stede for at være en attraktiv uddannelsesby?
  • Erhvervsudvikling, iværksætteri og innovation: Hvad skal erhvervslivet i kommunen leve af i 2030?
  • Børne- og ungeliv: Hvad karakteriserer et godt børne- og ungeliv i 2030?
  • Livskvalitet og fællesskaber: Hvad karakteriserer en fremtid, hvor alle har høj livskvalitet og bidrager til fællesskabet?
  • Natur, miljø og bæredygtig byudvikling: hvordan sikrer vi, at udviklingen i kommunen sker på en grøn og bæredygtig måde?
  • Kultur: Hvilke potentialer for kommunen har en fortsat satsning på kulturområdet?
  • Ny teknologi: Hvordan kan digitalisering, robotter og andet teknologi støtte kommunen i 2030?

Nå.. så skal jeg sikkert nævne at der ikke er nogen der betaler mig for at skrive dette, jeg vinder intet og der har ikke været lodtrækning om gavekort til Bahne 😉 Jeg deler dette, fordi mine interesser overlapper med kommunens!

Så vel mødt – og vi slutter lige med et smukt billede ud fra Gurre 😉

Nina Marquardsen - Folkemøde og Gurre
Skoven ved Gurre

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.