Watergarden af Junya Ishigami

Det er igen tid til lidt om arkitektur, denne gang et projekt jeg faldt over her i juleferien. Da jeg så det første billeder af projektet var jeg helt betaget. Det ligner en blanding mellem et eventyrland og helt normal skov med små søer, samtidig er der små stier man ikke ved hvor fører hen som man får lyst til at hoppe rundt på.

Foto: Iwan Baan for Junya Ishigami

Projektet er designet af den berømte (ja, i arkitektkredse – I know) japanske arkitekt Junya Ishigami. Det projekt der for alvor satte ham på kortet var workshop bygningen til Kanagawa Institute of Technology i Japan. Kanagawa projektet er en kømpe stor kvadratisk bygning, hvor taget er båret af en hel skov af høje og meget meget slanke søjler der laver små lysninger, åbne områder og private områder i ét stort rum. Google it! Det er et ret fantastisk projekt.

Vandhaven / Watergarden

Projektet jeg faldt for i denne omgang er egentlig en Vandhave eller “Water garden” og det er have lavet ved siden af et kunstner residens og hotel Art Biotope, og hotel der ligger i byen Nasu, Japan. Byen er kendt for sine varme kilder og skisportssteder. Men prøv lige at se det her, billederne er (naturligvis) taget af immer dygtige Iwan Baan:

Foto: Iwan Baan for Junya Ishigami

Årsagen til at haven blev en realitet var, at da man skulle grave ud til en udbygning af det eksisterende hotel, skulle man fælde hundrede vis af træer. Arkitekten foreslog at man genplantede en del at træerne på et stykke land lige ved siden af. Ishigami og hans folk gik derefter i gang med at udvælge de træer der skulle genplantes og finde en perfekt placering til det enkelte træ, samtidig med at de desgnede hundredevis af små søer, stier og vandhuller af forskellige form. Tanken er, at det skal blive et sted hvor kunstnere og besøgende på hotellet kan gå en tur og blive inspireret eller bare reflektere og meditere over… ja, hvad man nu går og har på hjerte.

Jeg har læst anmeldelser af projektet af meget forskellige karakter. De fleste dybt begejstrede. Men enkelte syntes det ser uhyggeligt ud. Som en skov hvor der kan gemme sig overnaturlige væsner af ukendt karakter – men helt ærligt, det er da også ret fedt!

Personligt syntes jeg bare det ser helt utroligt smukt ud, og selve ideen med at genbruge træerne er genial. Prøv at tænk på hvordan det vil se ud med sne på .. Wow.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.