PHs eget hus..

Tegnet i 1937 og blev købt af Realdania Byg der derefter totalt restaurerede hele huset, før det blev lejet ud som bolig. Jeg har før skrevet om min beef med de danske møbelklassikere, og netop derfor er det også så interessant at se hvordan sådan én som PH (bag PH lampen, you know) selv boede. Her er ingen “New Nordic” ingen hvidlige Dinesen gulve eller Unoform køkkener, nul plakatvægge og heller ingen svanestol. 

Tilgengæld er der et helt hus med masser af personlighed, malet i forskellige farver med røde døre og vinduer, røde kakler. Lofterne er ofte malet i en anden farve end væggene, og farverne skifter fra rum til rum, så det er ikke nødvendigvis den samme blå der er brugt. Jeg ville ønske at jeg var ligeså modig i forhold til farver som ham – det vil jeg være når jeg bliver voksen. 🙂 

Et af de fedeste rum ud over den enorme stue er arbejdsværelset med kæmpe indbygget reol og fint lys fra et stort ovenlysvindue. Prøv lige at se de her billeder, som er taget af den altid dygtige Jens Lindhe og jeg har tyv-lånt:

PHs eget hus - Jens Lindhe
Stue & spisestue foto: Jens Lindhe
PHs eget hus - Jens Lindhe
Køkken – Foto: Jens Lindhe
PHs eget hus - Jens Lindhe
Indbygget skab i soveværelset med det fine tapet – Foto: Jens Lindhe

Drachman Arkitekter udførte restaureringen og tapetet er en fin historie i sig selv, det blev rekonstrueret efter en gammel tapetrest man fandt inde bag ved et skab og uden den lille rest havde det været tabt for evigt.

Jeg har selv været med til at restaurere Kingo huset i Helsingør, der er tegnet af Jørn Utzon. og jeg syntes det er så fint, at husene for det første bliver købt og vedligeholdt, så de er bevaret for eftertiden, men særligt at de også bliver lejet ud og brugt så det ikke bare er et museum der står og samler støv.

Jeg kender dem der bor i PHs hus og ved, at de er den perfekte familie til huset. De elsker det højt, og går op i at møblere det på en måde så det hele går op i en højere enhed. Samtidig er der børn, gæster, venner og familie som bruger huset så det ikke bare er til pynt.

Hvis man har lyst kan man et par gange om året kigge forbi huset – se hvornår på RealDanias hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.