Yves Saint Laurent Marrakesh

Det er sjældent jeg skriver om Arkitektur her på bloggen, kun når mine egne projekter er i magasiner osv. (ahem…) Men årsagen er nok i virkeligheden at det er meget sjældent jeg virkelig bliver inspireret af nye værker. Det er sjældent der er noget der fanger, noget jeg ønsker jeg selv havde lavet. Men men men… for nylig så jeg det nye Museum dedikeret til Yves Saint Laurent i Marokko. Jeg blev helt forelsket i det lige med det samme. Det er på en gang klassisk, med de røde sten og det klare formsprog og samtidig så kraftfuldt i forhold til stofligheden og lyset. Samtidig er det også eksklusivt at se på – detaljeringen er meget omhyggelig og luksuriøs.

Yves saint Laurent
Credit: Studio KO

Studio KO

Det er den franske duo Studio KO (Olivier Marty & Karl Fournier) der er arkitekterne bag museet og når man ser på deres øvrige arbejder, kan jeg tydeligt se hvorfor valget er faldet på dem. De har en farvesans, en dristighed, en underspillet luksus og en stræk karakter i deres arbejde på samme måde som Yves Saint Laurent selv havde, og som jeg slet ikke kan stå for. Se bare på gulvene, valget af fliser, eller dørene…

Billederne er desværre ikke mine egne, men hentet fra Studio KOs hjemmeside

 

Musee Yves Saint Laurent
Credit: Studion KO

 

For tiden er der artikler i Wallpaper, Dezeen og Archdaily og vist nok også det danske “RUM” – men har ikke kunnet finde et link.

Jeg har et stykke tid gerne ville til Marrakech, nu er der endnu en god grund til at komme afsted.

One Comment

  1. Pingback: Nina Marquardsen | Terracotta | Produkter | Bolig & Hjem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.