Hjemve

I onsdags sad jeg i bussen på vej hjem fra arbejde og tænkte over hvorfor jeg har det svært for tiden. Hvad er det der foregår i mit hoved lige nu? Det kan jo være så meget – og det er ikke sikkert det kun er en ting. Men jeg kom frem til at jeg har hjemve! Det er egentlig aldrig noget jeg har været plaget af, heller ikke som lille. Men hele den her flytning og det store skift vi har lavet (igen) har gjort at jeg føler mig rodløs. På den måde har jeg ikke hjemve efter et bestemt hjem, jeg savner Californien.. jo da, men ikke på den måde. Jeg tror jeg savner konceptet “hjem” og selv om jeg bor et hjemligt sted er min sjæl, så at sige, ikke flyttet med endnu.

Jeg får hele tiden spørgsmålet om hvorfor vi er kommet hjem, og det er der en masse forskellige svar på. I virkeligheden er det summen af svar der gjorde at vi tog beslutningen. Det var ikke kun pga. Jess job, ikke kun pga visa, ikke kun pga. praktiske omstændigheder eller mit job. Det var de berømte mange bække små.

Jeg havde hele tiden tænkt at når jeg kom hjem ville det være fedt at holde en kæmpe fest med alle vores dejlige venner, som vi har savnet. Men nu hvor vi er her, har vi intet behov for det. Vi har behov for at finde os til rette, at lade lidt tid gå og føle efter hvordan vi har det. Behov for at finde vores rødder igen, eller slå nogen nye.

Alt er så velkendt, på KA har jeg det som om jeg bare lige har været på toilettet i 2 år. Og så Alligevel ikke, mange ting jeg var igang med at bygge op er blevet ændret af struktur-ændringen og jeg har stadig ikke vænnet mig til at folk taler dansk på gaden. Derfor Føler jeg mig ofte som en tilskuer, som om jeg ikke hører til.

Jeg har talt med mine andre veninder fra PA om “problemet” og de har det på samme måde, mens nogen er mere kultur-chokeret end andre. Men fælles er en følelse af at man har ændret sig, at det ikke er det samme og derfor kan det heller ikke være det.

Det ændrer sig nok igen, men lige nu har jeg bare brug for at “lie low” og slå rødder igen. Men hey! Vi har haft et hjem i 4 uger… kom tid, kom råd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.