Sverigetur, fødselsdag og lidt af hvert

Så blev det april og påskeferien er igang, det er lørdag morgen, Jess er ude at løbe i blæsevejr og jeg sniger mig til et (efterhånden) sjældent blogindlæg. Jeg vil egentlige gerne stadig skrive flere indlæg, men tiden er der bare ikke på samme måde, som den var tidligere med barsel mv. Nu har jeg også fået nyt job, og det betyder at mine uger er åndsvagt travle og min arbejdskalender konstant ligner en der er ved at tabe i tetris.

Efter jeg skrev sidste indlæg ramte Corona os (endelig) og efter vi var taget på vinterferie i hytten blev jeg også ramt af 4 dages rotavirus, (læs: diarré) Sjældent har jeg været så ynkelig og på samme tid ked af det, fordi jeg igen var syg på vores skiferie og alt det jeg havde glædet mig til måtte udsættes eller slet ikke blev til noget. Men vi kom mere på ski end over julen (heller ikke så svært) så det var bare mad der var lidt for “spændende” – og så køreturen hjem på 10 timer i bil 🙂 Det var stadig ferie og vi kom udhvilede hjem.

Vi kan i den grad mærke at børnene bliver større, både på den måde at de finder på smarte kreative ting vi skal rydde op efter, og at de ikke hænger på os på samme måde. Der kommer snart en omgang “siden sidst med deres spilopper 🙂

Ellers kører vores arbejde igen, ligesom før Corona, men med den forskel at jeg har en fast hjemmearbejdsdag. Jeg må bare indrømme at der også er kvantitet i ledelse, på den måde at man skal være til stede og være synlig, så det stiller lidt andre krav til min fysiske tilstedeværelse end før.

Nyt fra matriklen

Hjemme går jeg rundt om mit drivhus – det er vasket ned og klar til sæsonen, men det er ikke varmt nok til at sætte tomaterne derud endnu. Til gengæld står vores havesofa der stadig, og allerede nu er der virkelig skønt på blæsende dage. Mange eftermiddage er der 25-35 grader i driveren når jeg kommer hjem fra arbejde, så det er blevet mit foretrukne sted at hænge ud når vi kommer hjem fra arbejde. Jeg bruge en del tid på at ompotte spirene planter. Lige nu har jeg 5 forskellige slags tomater til plantekasserne og chiliplanter. Selv har jeg kun 1 slags chili, men jeg har bestilt 3 mere fra Camilla Plum som jeg skal op og hente på gården sidst i april, for at have nogle flere forskellige sorter. Generelt er jeg spændt på om jeg har fået timingen rigtig. Indtil videre har jeg lært at et moderne hus som vores har nogle begrænsninger i forhold til at få frø til at spire. Vores hus er for jævnt opvarmet – der er ca 21 grader overalt hele døgnet. Så jeg har måtte alliere mig med mor på den anden side af hegnet, så hun kan få “plejebørn” ind til spiring i et mørkt og varmt rum, og så kan de komme tilbage når det er små planter. Morgenens dårlige nyhed er at mit smukke citrustræ har fået spindemider, så nu må jeg bestille nyttedyr, og så vaske skidtet ned (igen). Det dufter helt fantastisk så jeg håber det kan reddes, men hold nu op det er svært at have med at gøre i forhold til skadedyr.

Sidste uge havde jeg fødselsdag – på en torsdag, så knap så meget fest. Men jeg har fundet ud af at det faktisk betyder noget for mig at blive fejret på selve dagen, så selvom vi bare var trætte spurgte jeg mor om hun ville bage en lagkage til mig og komme ind til et glas bobler – til aften tog vi på Divina i Espergærde og spiste gode pizzaer, noget der virker for både børn og voksne. Og det betyder bare noget at børnene ikke skaber sig alt for meget på en restaurant og at det er et sted hvor de er velkomne.

Fredagen efter min fødselsdag tog vi på tur med BM+JJ og i alt 7(!!!) børn til sverigeshuset. Igen var det bare fedt at komme væk og lave noget helt andet – på færgen hjem fik ungerne plaget sig til et køøøømpe påskeæg fyldt med slik som de sikkert ikke kan lide, (de kan ikke rigtigt lide silk – kun chokolade) men lykken i deres øjne ved synet af de æg var det hele værd, også selvom de kommer til at plage om det i flere uger. Her kommer lidt fra den digitale kamerarulle:

Vi fejrede også Jess fødselsdag, med sol i driveren (Eske havde allerede fat i sin is)
Livsepigen – med fehår og lyserød legoklods (og meget hvidt brød)
Jess savede hæk – og naboen har lovet at male det skur meget snart! 😉
Nina 38, i skarpt morgenlys
BM+ Jus “Sverigeshus”
Og færgens største påskeæg…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.