Bornholm 2021

Ja, ja, et par uger for sent (igen) 🙂 , men her komme det:

Sidst vi var på Bornholm var i 2018 hvor Eske var knap 1 år og Liv var ikke til endnu, vi var afsted i uge 40 og fandt ved den lejlighed ud af at Bornholm lukker efter sommeren, åbner op i efterårsferien og så lukker ned for vinteren.

Vi trængte i den grad til at komme lidt væk fra matriklen, så for længe siden bookede vi ophold på Nordlandet på Bornholm – i øvrigt, ingen link er reklame, kun inspiration – Min veninde har været på Nordlandet masser af gange, også med små børn og derfor vidste vi, at det er et fint sted til familieferie. Vi havde planlagt 4 overnatninger hvilket ville give os 3 fulde dage og to halve. Nordlandets ferielejligheder ligger direkte ud mod Klippekysten ved Allinge, så man har den smukkeste uforstyrrede udsigt.

Solen står op over Allinge.
Nordlandet – vi boede i stueetagen, den næst sidste.

Mandag spiste vi morgenmad oppe på hotellet, virkelig god morgenmad i øvrigt – vi havde ikke booket det på forhånd, så vi valgte til undervejs. Efter morgenmaden satte vi kurs mod Bornholms Rovfugleshow – noget Jess havde fundet hvor man kunne se ja, rovfugle, men hvor de også havde en hel fortælling om fuglenes evolution fra insekter, krybdyr, slanger osv. Livse sov gennem det hele, men Eske var glad for det. Efter det var færdigt, tog vi mod Gudhjem hvor vi fik frokost på Gudhjem røgeri – Jess spiste naturligvis “sol over gudhjem”. Efter frokost tog vi en tur forbi Oluf Høst museet, ungerne gad ikke rigtig museum på det tidspunkt. De var morsyge og lidt besværlige, så det blev en kort tur. Derefter gik turen hjem til Hotellet, aftensmad og mere kravlen rundt på klipperne.

Tirsdag var det livs fødselsdag, vi tog til Melsted hvor Skafferiet/Gaarden ligger. Det er landbomuseum og madkulturhus. Der var masser af efterårsferie aktiviteter med grille ting på bål, smage ny-skudte fasaner, klappe dyr, hestevogns køretur og Jagtens dag med parade og hundekunster. Derefter tog vi til Hallegaard og spiste frokost. Hallegaard er en gårdbutik og slagter hvor de laver deres egne pølser, skinker og højkvalitetskød – det er et sted man bare skal forbi, selvom jeg faktisk ikke spiser ret meget kød er det et must (også for mig) på Bornholm. På vej tilbage tog vi et smut omkring Nexø hvor jeg fandt en fin kop fra Oh Oak hos “Matter – house of craft”. Da vi kom hjem sang vi fødselsdagssang for Liv og hun åbnede fødselsdagsgave.

Fødselsdagsbarnet
Jagthunde man kunne klappe og en rigtig Jæger

Onsdag startede vi ud med en svanneke byvandring. Kiggede lidt på bolchekogeriet, kiggede på keramik og legede nede ved havnen i vildt blæsevejr med ungerne. Derefter spiste vi frokost på havnen og kørte forbi Listed hos Mette Duedahl for at se på mere keramik. Jeg ville gerne have været forbi Lov i Listed, men de havde ikke åbnet før om lørdagen. Ønsker mig klart et par kopper fra Kadeau serien. Efter Listed kørte vi ind til almindingen for at gå en tur ind til Rokkestenen, Liv sov på mig hele vejen i bæresele – lidt ligesom sidste gang vor Eske var 1 år og vi havde ham rundt i bæreselen.

Liv så ikke så meget af Rokkestenen – mor var træt og havde fået en solid forkølelse.
… Men det gjorde Eske
Stor succes

Da vi kom hjem efter rokkestenen havde Jess fået en sms om at der var storm på vej og de derfor havde aflyst vores færge om torsdagen, så vi skulle ombooke – efter at have set på mulighederne tog vi en rask beslutning om at tage den tidlige tur kl. 6.30 i stedet for en bumler i stormen kl. 11.30. Så vi gik i gang med at pakke for at være klar. Ungerne vågner alligevel røv- tidligt. Alt gik vel og vi var hjemme kl. 09.30

Da vi kom hjem havde Nicky og Giles gjort hele huset rent, og vi havde hele dagen foran os. Virkelig skøn måde at komme hjem på. Senere fik vi BM+JJ til middag og hyggede hele aftenen.

Bornholm er virkelig en god ide, og der er masser at lave, jeg tænker vi tager en tur snart igen, når ungerne er dit større og kan noget mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.