Kollektivet

Vi er ikke ved at flytte eller på anden måde ændre i vores husstand. Men jeg har slet ikke fået nævnt (fordi… well, livet), at vi i de sidste 3 uger har haft Nicky og Giles boende. På mere eller mindre ubestemt tid, fordi de ikke kan komme tilbage til Australien. Nicky er Jess mors kusines steddatter – og Giles er hendes mand. Og det lyder som om det er ret langt ude familie, men den relation vi har til dem er meget tæt.

Situationen er opstået fordi Australien har valgt at benytte sig af det forspring de havde i forhold til andre lande i verden, ved ikke at få vaccineret befolkningen inden vinteren kom og har samtidig malet sig selv op i et hjørne rent politisk hvor de ikke tolerere nogen corona-tilfælde. Dvs. alle der rejser ind i landet skal på 14 dages isolation på hotel – og eftersom det også gælder når man rejser mellem stater er der massivt pres på karantænehotellerne. Så meget at man som statsborger ikke kan komme hjem. De internationale flyselskaber aflyser deres fly og opretter ikke nye afgange fordi den australske regering ikke kan/vil oplyser dem noget sikkert i forhold til en åbning af landet (eller bare er fulde, hvem ved det egentlig?)

Anyway – Nicky blev færdig med sin uddannelse i Juni og de er nu fanget i Danmark og bor hos os frem til de forhåbentlig kan få et stats-fly hjem, måske i november.

Det var den korte og ikke særligt Australien-venlige udgave, men helt ærligt virker det som om de klokker noget rundt i det og ambassaden har vist sig totalt ubrugelig – Sorry!

Når det så er sagt så hygger vi os gevaldigt med at de bor hos os. De har fået gæsteværelset og bruger den nye afdeling som kontor i løbet af dagen når de arbejder lang-distance. Jess og Jeg ser det som en mulighed for at tilbringe endnu mere tid med dem inden de tager tilbage.

Vi skiftes til at lave mad og de hjælper til med småting i hus og have, leger med ungerne i ulvetime osv. Alt i alt er det totale win-win, vi er flere hænder og har mere overskud og de har et sted at bo.

Jess og Jeg joker med at de hellere må til at planlægge julen her i DK, og at opholdet enten vil fratage dem enhver lyst til at få børn i fremtiden eller fremskynde processen 😉

Australske kontor-afdeling 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.