Sommerferie 2021 – Sågbäcken med Venner & Familie

Så kom vi endelig til Sågbäcken igen efter den store Corona-nedlukning. Især sverige var lidt harske efter de lukkede totalt ned d. 18 dec. 2020. Vi skulle have holdt både juleferie og vinterferie deroppe, men det blev det altså ikke til. Men NU var vi der – Hurraaaa.

Vi har længe haft en aftale om at vores venner BM+JJ og deres 3 børn skulle besøge os i hytten denne sommer. Det er 3. gang vi er på tur med dem om sommeren. Første gang var i deres hus i syd Sverige, anden gang var sidste år på Fanø og i år er vi så i fjeldet. Det er blevet en fin lille tradition, som vi sætter stor pris på. Vores familier kender efterhånden hinanden rigtig godt, vi sætter pris på mange af de samme ting – ordentlig mad, god vin, aktive dage og lange snakke om aftenen og vi fungerer helt gnidningsfrit sammen. (når de to tumlinger altså ikke slås)

Lige som sidste gang vi kørte hele vejen herop, hvor jeg var gravid med Liv, delte vi turen op i to og overnattede på vejen ved Kvärnen i Borgvik. Stadig et rigtig fint sted, ungerne kan bade i søen, familieværelset fungerer godt, maden er ordentlig og der er noget at gå på opdagelse i for Eske, der helst konstant skal pille ved noget, kaste sten i noget vand eller bare kravle op på noget. Denne gang virkede det igen perfekt for os.

Ankomst

Vi ankom tirsdag aften og om onsdagen, hvor det regnede næsten hele dagen, tog vi ned til Sjöstugan og spiste vafler med mute-sylt (ikke reklame). Eske spiste mest bare multebærsyltetøj med ske fra skålen. Han ELSKER multebær. Liv var med på ideen, men er mere tøvende med mad for tiden, og vil stort set ikke spise noget der er hvidt (vaniljes, flødeskum, havde saucer, mælk af glas) – med undtagelse af ost og især enorme mængder feta).

Vores venner ankom om aftenen ved 19-tiden. De var 5 mennesker klemt sammen i en ret lille Huyndai med en ret stor tagboks i 12 timer, og især BM havde fået nok af biltur ;-). Vi havde planlagt 3 hele dage sammen og Jess og Jeg havde planlagt en fuld fjeldoplevelse i løbet af dagene, så de fik renskarv, vandretur til højfjeldsbadesøen, svampeplukning, elg-burgere, bådtur på søen, kanotur med grillpølser og badetur i Grövelsjön plus mere Elg-mad. De fik endda set en Elgko med 2 unger og rener “live”.

Søndag morgen kørte de videre på tur og vi gjorde huset klar til at mine forældre skulle ankomme samme aften. Jess tog ungerne med på tur til Idre og jeg gjorde rent. Mine forældre ankom dog en del senere end planlagt fordi de punkterede på vejen op og måtte vente på nyt hjul. De ankom lige inden jeg smuttede i seng – ret trætte efter 17 timer i bilen, men glade for at være fremme.

Rolige dage med Familie

De næste dage var (naturligt) mere rolige, vi gik tur rundt på sporet og plukkede svampe. Eske gik helt selv 3 km. Godt motiveret af kiks og hyggesnak om vandhaner, myretuer, røde kryds og samle + smide sten i vand. Liv kan vi stadig have med i bære-rygsækken hvor hun ofte falder i søvn.

Generelt føles det som om Eske virkelig er vokset på denne tur. Han er blevet renlig og siger nu selv til når han skal på toilettet eller også går han bare ud i have og tisser. Der bliver tisset på mange ting 🙂 Om morgen når jeg tager hans ble af, er den ofte tør, så nu ser vi tiden an om det fortsætter på den måde, og vi måske tør smide nat-bleen helt væk. Han elsker at bade og lege i vandkanten, og Liv gør ALT hvad Eske gør. Hun er hans største fan, og samtidig lidt irriterende lillesøster.

En af de sidste dage tog vi på tur til Valdalsbygget, hvor vi grillede pølser på medbragt grill. Igen kunne Eske sagtens gå de 2×2 km med Mor/Mormor i hånden og masser af distraktion. Multebærene er ikke modne endnu, så dem må mor plukke alene i år. Jess og far fik repareret Eske cykel og ellers havde vi bare nogle gode stille dage – altså så stille som de nu er med to ret små børn.

Hjemtur

Efter 9 dage i hytten kørte vi hjem i ét stræk torsdag. Vi gjorde holdt for frokost i Lima på “Bondasgården” og igen på Kvärnen til aftensmad (ikke reklame). Vi var hjemme kort før 24.00 og ungerne havde klaret turen fænomenalt. Naturligvis lidt skrig og hys ind i mellem, men ikke meget og især Eske er blevet god til at køre langt på tur i bil. Der er fri snacks og masser af musik og Bamse og Kylling på anlægget, men ingen skærm i bilen overhovedet.

Nu har vi weekenden sammen inden Jess starter arbejde igen mandag. Vi ordner have, ser nogle venner og tager en badetur på stranden – ungerne elsker det, og mon ikke også jeg kommer i, selvom jeg er en kylling. Nedenfor kommer billeder fra turen.

Badetur ved Borgvik
Ungerne leger i sand
Regnfuld dag ved Grövelsjön – vi spiste vafler i Sjöstugan i stedet for at bade.
Hyggemorgen – og et puslespil på 1000 brikker (!!!)
Tur på Fjeldet
Så fint
Kanotur på Søen
Familien i båd
Pause
Drengene hygger på Bådtur
Nu med ELG
Liv sover i rygsækken
Mens Eske har mormor i hånden
Stooor dreng på tur på sporet
Valdalsbygget
Pause i Lima på vej hjem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.