Det uendelige haveprojekt – Bagsiden af huset

Nu får jeg endelig taget mig sammen til at lave et længere indlæg om bagsiden af huset – det har taget en god rum tid at få styr på det, især fordi Jess har flyttet enorme mængder jord rundt på grunden, og vi også har måtte køre ny muld på. Men det startede med konstant regn-stress.

Vi havde egentlig fået fint styr på bagsiden af huset inden vi gik i gang med at bygge. Det så rimeligt ordentlig ud – jovist æbletræerene havde det ikke så fedt, men stadig. Så kom byggeprojektet med mudder, jord, anacondaer, nedløb, tomrør og mere mudder og så så det herrenes ud igen. Det betød også at hver gang det regnede var der risiko for at vandet løb ind mod huset, der kom mudder overalt og det begyndte at blive et decideret problem.

Så begyndte Jess at lægge dræn ned og få lavet nedløbene færdigt og så fik vi i det mindste styr på afvandingen mens vi lagde en plan.

Planen betød (desværre) mere gravarbejde til stakkels Jess. Vi besluttede at etablere en meget lang plantekasse med alle vores stauder fra andre steder på grunden. Der er fine ting som lupiner, purpursolhat, sankthans urt, løvehale, lodden løvefod, hosta, staudesalvie og alunrod. Plantekassen er af cortenstål, så den bliver rustfarvet med tiden.

Ved siden af lagde vi en sti fra terrassen hen til skuret og på det øvrige var planen at lægge rullegræs. Det holdt dog ikke i realiteten, vi besluttede at så græs i stedet for da det nærmede sig oktober og der altså ville være ro på vinteren over. Planen var også at have så lidt belægning som muligt da der virkelig er brug for at vandet kan sive ned.

Som sagt som gjort – bare over ret lang tid, men det er virkelig blevet flot, nu mangler vi at male skuret en sidste gang, at få klippet buskene lidt til og få fjernet alle de små-stumper af træ, sten og nedløb der ligger og roder i kanten. (lyder nemt ik, men det var IKKE mig der lavede arbejdet – Jess har hele æren for det. Jeg kan kun tage ære for ideen om højbedskassen og stiens udstrækning)

Her kommer proces billederne:

1 . Det gamle skur er der stadig, tilbygningen er ikke lavet og vi er begyndt at tage sten op.
2. Det gamle skur er væk og tilbage er en bunke jord og noget skrammel – æbletræerne er kommet til en ny familie
3. Tilbygningen er lavet, der er nyt skur og kampen om mudderet begynder
4. stålkasserne er kommet op og vi har flyttet stauderne
5. gang i jordbunkerne
6. Mega meget mudder og rod
7. drænrør, omrør, nedløb mv. Vi har det hele!
8. Stien begynder at tage form
9. Klar til sten – og stålkasserne begynder at blive rustfarvede
10. Brolægger Wellendorff i sving 🙂
11. Med lille “hjælper”
12. Klar til muld
13. Så er der sået og det ser skarpt ud!
14. April 2022 – græsset er så fint og nu venter jeg bare på at stauderne kommer op!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.