Et døgn på barsel

Blev lige inspireret til at dokumentere hvad man egentlig laver på sådan en helt almindelig barselsdag. En dag hvor man ingen aftaler har. Faktisk et helt døgn, for dagen starter tidligt med de små basser. Sparkefisen er ca. 3,5 måned gammel.

03.34 Bassemand vågner. Jeg forsøger at få ham til ro igen med en sut. Det virker (for en gangs skyld).
04.09 Vågen igen. Denne gang er det alvor. Jeg giver ham mad.
05.31 Jeg vågner ved at han ligger og sparker mig, sutten får ham ikke til at falde til ro igen, så jeg giver ham mad igen.
06.48 Så vågner Bassemand for alvor, og Jess har sovet fra sit vækkeur, så nu står han op. Jeg sætter mig til at lege med lillefyren. Det er altid min yndlingstid på dagen, fordi vi begge er (nogenlunde) friske i hovedet. Han smiler, griner, pludrer og er mega hyggelig når han står i sin tosse-dragt og laver techno-tramp. Imens laver Jess kaffe til mig og gør sig klar til at tage på arbejde,
07.40 Bassemand får mad igen.
08.04 Jeg står op og skifter hans ble, derefter tager jeg noget morgenmad mens han ligger på sit legetæppe og råber af sit legetøj… især elefanterne! De er nogle bisser de elefanter. Når jeg har spist min yougurt leger vi på gulvet igen. Vi ligger på maven og triller og snakker og gylper lidt.
08.40 Jeg lægger ham til at sove. Jeg ordner mit ansigt, normalt ville jeg prøve at tage et bad nu, men vi har havefolk rendende og jeg vil ikke spankulere nøgen rundt, hvis de pludselig skal spørge om noget. Mit hår får jeg ikke gjort noget ved i dag, jeg har en seriøs morgen-stritter i nakken og gylp på skulderen, men sådan er det. Nu har jeg omkring 20-45 minutter hvor han sover. Det betyder at jeg kan lave min anden kop kaffe, tømme opvaskemaskine og rydde op. På en eller anden måde er der altid små strømper og gylpeklude spredt ud over huset. Jeg tjekker mails, facebook osv. (og skriver det her). Vejret er flot i dag, det er klart men koldt, så Bassemand sover indenfor. Som jeg tidligere har skrevet elsker jeg morgener.
09.22 Bassemand vågner. Jeg forsøger først at lulle ham i søvn igen, men vurderer at dette var en kort lur og ikke hans lange middagslur (som jeg håber på kommer). Han får mad og ny ble.
10.20 Forsøger med endnu en lur, han var ikke super udhvilet efter den sidste, så vi prøver igen, og håber på at der er bid nu.
11.00 Vågen igen… ikke den lange lur jeg havde håbet på! Det virker ikke at lulle ham i søvn. Så jeg beslutter mig for at gå en tur med ham og samtidig handle lidt og hente en pakke.
11.54 Tilbage fra tur, Bassemand sover og det håber jeg han bliver ved med – det tog lang tid før han overgav sig.
12.02 Det gjorde det ikke – hyl og skrig – han kommer ind og jeg gør en monster flaske klar til ham. Når også lige at lave en kande kaffe til vores håndværkere, det er skide koldt.
13.18 Vi prøver igen, efter at han har dunket 140ml mælk, leget, sunget, tumlet og er blevet skiftet er det tid til lur. Jeg vil prøve at lave noget frokost til mig lige så snart han sover.
14.10 Bassemand vågner, prøver at få ham lullet i søvn igen. Det lykkedes lidt, 40 min senere vågner han igen kl. 15.18 har jeg proppet sut i 3 gang og lullet 2. Nu kommer han op men han er pylret, sur og vil ingenting, så jeg lægger ham til at sove igen. Det lykkedes efter lidt tid.
16.45 Bassemand vågner og smiler, Juhuu glade babyer kan vi godt lide. Så er det stå op tid. Han får mad.
17.00 Jess kommer hjem og har handlet på vejen. Vi sætter os til at vende dagen hvor håndværkerne har flyttet 20 tons jord (eller deromkring) rundt på grunden.
18.00 Jeg begynder at lave mad med Bluegrass på anlægget (har man et anlæg mere?), Jess giver Bassemand et bad og bagefter en flaske. Derefter bliver han lagt i seng og vi spiser aftensmad. Fra ca. 19 er Bassemand lagt i seng og får kun lidt mad når han vågner hver 2-3 time. Jess og Jeg ser Graham Norton Show inden jeg går i seng kl. 21.00. Det var så den dag, indtil lillefyren vågner igen ved 3-tiden i nat og vi starter forfra. Tilgengæld er det lørdag i morgen og Jess er hjemme.

Nina Marquardsen - et døgn på barsel

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.