Mere jagttræning

Dette er sikkert hvad min bror kalder “Et af mine mad-blog indlæg”, men det er min blog og jeg har aldrig lovet hverken relevans eller journalistisk kvalitet. Som datter af en phd i dansk litteratur er det desuden min oprørsagtige pligt hverken at kunne stave ordentligt eller være særlig skarp til grundlæggende tegnsætning – så er det sagt.

Jess og Jeg laver jagttræning for tiden, hver aften bliver der læst en lille smule mere, taget testspørgsmål og trænet vildtkendskab. Forleden talte jeg i telefon med en veninde og da vi skulle til at lægge på, gjorde hun det med ordene: “Jeg bliver nødt til at løbe nu, jeg skal give min datter et bad” og jeg gjorde det med ordene “Ja, også mig, jeg skal læse om mårhund, lækat og ilder”.

Her i sidste weekend var vi igen på skydebane, (i øvrigt igen med drengene fra www.alwayshunting.dk) Jess var totalt sej og fandt en god rytme på trods af et par rekyl-kys på kindbenet. Jeg kunne ikke have ramt en lerdue, om den så var så tæt på, at jeg kunne have slået den med geværet i stedet. Boldmongolen slog til igen….Til gengæld fik vi ros for geværhåndtering (Tak David)

Jeg kan mærke at jeg ikke syntes det er så fedt med det der prøve noget. Det er længe siden jeg har taget en eksamen, og husker ikke tilbage på dem som mindeværdige – det skulle lige være min eksamen i italiensk barok, som jeg tog på tysk på ETH… det er en af dem jeg ikke fatter, at jeg fik en ok karakter for. Det sammen med min franskeksamen som jeg i store træk bestod ved at nævne seværdigheder i Paris.

Alligevel har jeg haft enormt mange gennemgange, kritikker, skarpe deadlines og afleveringer med kontant afregning. Men den seneste prøve jeg tog var kørekort i USA for 3 år siden.

Som førsøg kommer her en lille sammenligning:

Køreprøven foregik ved en teoretisk prøve som man bestilte en tid til, 30 spørgsmål hvor man måtte have 6 forkerte. Hvis man dumpede gik man om i køen og prøvede en ny. Det kunne man gøre 3 gange om dagen indtil man bestod.

Til den praktiske prøve skal man selv medbringe en bil (!!!) og så tuller man rundt i et villakvarter i 15 min. Hvorefter den ret arrige kinesiske mand fortæller en i et meget kommanderende tonefald hvor mange fejl man har lavet, man må lave 15 fejl. (Jeg lavede 9 efter at have haft kørekort i over 10 år – det kan man så tænke lidt over)

Jagtprøven: Selv om formen er sammenlignelig er den her jagtprøve knap så fed. Man har et skud i bøssen (mu-ha-ha) til at bestå teorien… ellers er det først om et halvt år, man kan gå op igen. Derefter har man 2 forsøg til den praktiske prøve, ellers er det igen først om et halvt år. Først når de to prøver er i hus, kan man begynde at træne til haglprøven.

Som generel info til folket (og David) skal jeg lige for en god ordens skyld nævne, at man ikke skal fortælle, at en jæger aldrig først ville dræbe Bambis mor, men først skyde Bambi, ved frokostbordet når ens kollega fortæller at hendes 9 årige datter skal holde fødselsdag hvor de skal se Disneyfilm…. bare et tip, hvis man vil undgå strudseblikket 😉

De dårlige jokes er også begyndt i stor stil her på matriklen…Der er flere dyr vi mangler generel info om… f.eks. hvor mange æg lægger en turteldue? Hvad er jagttiden på en jammerlab? må man regulere vandhund, og er det tilladt at udstoppe en platugle?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.