Hus Vol. 05 – Fundament og Jordvolde

Så er fundamentet støbt!

Efter arbejde igår tog vi en tur forbi. Vi vidste godt at de sikkert allerede havde støbt tidligere på ugen, fordi vi havde talt med dem om regnbedet. Man kan sige meget godt om firmaet, men de er ikke vildt gode til at holde os opdateret. Hvis man ikke ved noget om hus-byggeri kunne jeg forestille mig, at det var ret frustrerende. Nu er jeg i branchen, så for os er det ok, bare vores indflytningsdato holder.

Uanset hvad er fundamentet færdigt, og fra starten af august sætter de huset på – så nu begynder det at rykke!

Udenom selve fundamentet har de lavet et plant stykke med grus, vores grund hælder jo som bekendt en del og for at de kan sætte stillads op og køre rundt med deres maskiner, har de været nødt til at lave nogle plateauer, det betyder at vi lige nu har en enorm jordvold foran huset, og helt nede mod skel ligger så vores regnebed som er gravet ned. så lige nu er hele vores fine bakkede grund totalt omrokeret. Det ser meget voldsomt ud, og det er det egentlig også. Jeg blev lidt bekymret da jeg så omfanget, men jeg ved også at det er til at håndtere. Vi har aldrig villet have en normal flad græsplæne der skal sås hver weekend. Vi vil gerne have en eng med højt græs og nogle få blomster, lidt frugttræer osv. Men ikke en prydhave som skal holdes intensivt.

Det bakkede landskab vi får, når vi er færdige vil kræve noget kreativitet for at få rigtig godt, men vi er meget optimistiske. Største udfordring bliver parkeringen oppe ved ankomsten, hvor vi skal have støttemure til at holde på jorden, så der bliver lidt anlægsarbejde som vi vil få brug for professionel hjælp til. Resten kan vi sikkert klare selv med tiden – Jess minder mig hele tiden om, at vi ikke skal løse det hele på én gang, men at det vil tage nogle år.

p.s. Jess kommenterer på billederne at jeg ser meget “in charge” ud – i virkeligheden frøs jeg, fordi det blæste ret meget og vi kom lige fra arbejde 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.