Regn

Jeg kan mærke at jeg bliver nødt til at skrive om regn!

Jeg har faktisk altid godt kunnet lide regn, min sambo Luca i Schweiz lavede altid sjov med mig, fordi jeg vendte ansigtet mod himlen når det regnede, og nægtede at bruge paraply. Jeg er også vild med lyden mod ruderne når det regner meget, og forvredne refleksioner af lys og omgivelser i vandpytter. I Palo Alto regnede det 4 gange de sidste 4-5 måneder, og over alt ved større veje var der skilte om at man skal spare vand og tage hensyn til tørken. En tørke som har været langt mere voldsom i år og nu har varet 4 år i alt. Alle venter på regn, alle ser regn som en vidunderlig ting, der kan redde både dyr, mennesker og produktion af fødevarer. Selvom ingen syntes det er ret fedt at være ude i (man bliver jo stadig våd), og endnu færre kan finde ud af at køre bil i regn, kan folk berette med lys i øjnene hvor mange dråber der faldt i deres område den nat.

Det skulle være et såkaldt “El Niño” år, hvor varmere havstrømme i stillehavet ud for sydamerika giver meget regn i Nord Californien – et fænomen som kommer igen ca. hvert 4 år, og som skulle komme i år. Der er også varmere vand, fiskenes ruter har ændret sig, men det ser alligevel ikke ud til at Californien får regn.

Her tilbage i Danmark regner det, det er ikke en hemmelighed! Det har faktisk regnet hver eneste dag siden vi kom tilbage. Jeg kan mærke at jeg er stærkt påvirket af hele tankegangen om at regn er godt, så når folk siger “uh øv, nu regner det igen” tænker jeg automatisk at regn er godt. Der går sikkert ikke så længe før jeg er tilbage til “normal” og syntes at vind, regn og kulde er forfærdeligt, men lige nu i hvert tilfælde regnen helt ok.

2 Comments

  1. Therese

    Det er det, udlandske aktiviteter gør ved én – giver nye perspektiver på “det normale”, hvilket efter min mening er fantastisk sundt. Det forsvinder igen, det gamle normale bliver det normale igen, men man kan godt alligevel en gang imellem pakke oplevelsen ud af gemmerne og huske sig selv på, at ting – holdninger – stemninger – forventninger -forvaltninger – kan være anderledes… Dejligt du er hjemme! <3

    1. Tak Tes <3 Jeg er helt enig… og helt ærligt så håber jeg egentlig på at ikke alt bliver "det gamle normale" igen! Jeg er ikke helt den samme som da jeg tog ud, men du kender også hvor fandens klog man kan føle sig når man lige kommer hjem 🙂 glæder mig til weekenden!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.