Belated Glædelig Jul

Så så man lige mig holde juleferie, og det er stadig juleferie her på matriklen, hvilket er enormt skønt. Vi er hjemme igen efter at have holdt jul med begge sæt forældre og vores søn, som pt. er eneste barnebarn i to familier kan vist snart heller ikke klare mere positiv opmærksomhed 🙂

Jeg holdt helt fra fra bloggen hen over juledagene, både fordi jeg ikke havde nogen energi til det, og fordi der ikke var tid med bassemand på fuld tid og masser af familie. Nu begynder jeg at have lidt overskud igen, og kan faktisk klare tanken om at lave aftensmad.

Ofte er dagene mellem jul og nytår de mest afslappede; al stressen er forbi, og jeg har ikke holdt stort Nytårs-bash i næsten 10 år, så det er heller ikke noget jeg bruger meget forberedelse til.

I vores familie er der også altid lidt drama over julen, som oftest handler om mængden af julegaver, eller om de helt skulle droppes? Nogen er for, andre er i mod. Selv er jeg lidt en gavetosse, jeg elsker at give gaver – men i det overflods samfund vi lever i kan jeg sagtens se fornuften i at droppe dem – men det giver kun mening hvis man så også lader være med at købe alt muligt til sig selv (heller ikke på udsalg) 😉

Jeg tror også på at der er noget helt grundlæggende ur-menneske/reptil-hjerne over gavegivning. Det markerer at man kommer med velvilje og det markerer flokken.  Nå, nok om det, der udløses tilpas med endorfiner i hjernen af at give gaver til, at jeg tror på at det er en god ting. Man kan jo bare begrænse de summer man formøbler.

Jeg tænker altid at det går så stærkt med julen. Hele december ved man at det kommer, tæller pænt ned med kalenderlys og julekalender og så vupti er det væk igen. Det er sikkert en illusion, men jeg syntes det virkede som om der var mere tid i julen da jeg var lille, mere tid til at lege, slappe af og hygge sammen. Men det er jo nok bare fordi jeg ikke var en del af forberedelserne da jeg var lille.

Vores jul starter altid d. 23. med blinis, kaviar, bortsch og vodka. Vi prøvede at komme i tanke om hvornår vi startede traditionen, men blev enige om at det nok var sidste år før jeg flyttede hjemmefra dvs. i 2002. Nu er det en fast tradition hvert år. Uanset om vi holder jul med mine forældre eller ej. Lige om lidt er det nytår og så starter 2019 på fuld skrue, der er tryk på!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.