Læsebunken for september

Tour de France er forbi – det er Giroen også og min egen læsning går fra cykelbøgerne til den lidt mere blandede slags. Her er min efterårsbunke med bøger. En herlig blandet landhandel. Men sådan er det nu engang i mit hoved, jeg interesserer mig for enormt mange ting, ofte på en gang. Derfor er der også bogmærker i næsten alle bøgerne.

“Midnight in the Garden of Good and Evil” af  John Berendt – Mordgåde baseret på virkelige hendelser, foregår i Savanna og er fuld af skøre karakterer, blandt andet en sort drag, en mand der går tur med en usynlig hund, en voodoo dronning med lille briller og dyre damer der er både fulde og bevæbnede. Bogen er i øvrigt filmatiseret.

“Tænk vildt” af Rane Willerslev, hurtigt læst, men med gode og meget aktuelle pointer. En grundlæggende kritik af et samfund der styrer mod information i stedet for viden og korrekte svar i stedet for dybere forståelse. Meget enig over hele linjen.

“Devotion” Af Patty Smith. Jeg elsker at læse hendes ord. Det er så tydeligt at hun er poet og hun skal helt klart læses på engelsk.

“Kongens fald” Af Johannes V. Jensen – Har jeg aldrig læst selvom det er en klassiker. På en eller anden måde fik Dostojevski presset sig ind før de danske klassikere.

“Thinking Fast and Slow” Af Daniel Kahneman – Kræver en indsats, men er vanvittig interessant, om hvordan vi tænker. Både når vi giver umiddelbare svar, men også når vi tænker logisk. Og bare rolig, der er ikke nogen risiko for at alt bliver for kalkuleret og logisk, den menneskelige natur er simpelthen så irrationel.

“The Last days of Night” af Graham More – En roman med opfindelsen af elektricitet som omdrejningspunkt. En kamp om patentet hvor Edison, Tesla og alle de andre labaner er på banen.

“Det Uperfekte Menneske 1 & 2” af Jørgen Leth – Har jeg været i gang med ret længe, men jeg er vild med at læse den, og det er så nemt at holde en pause fordi der er mange små enkelte historier.

Nina Marquardsen - bøger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.