Gravid-looket

Jeg kan ikke sove!

Ikke en normal tilstand for mig overhovedet, normalt kan jeg altid sove og har et stort søvnbehov. Men den sidste uges tid eller to har jeg haft svært ved at falde i søvn, tumler rundt, skal tisse 4 gange mindst, tænker over det hele – fødslen, Bassemanden, amning, livet med to børn – det hele. Jeg hviler lidt i løbet af dagen, men det plejer ikke at være noget problem i forhold til at sove om natten. Tænker blot at der futter en masse tanker rundt i hovedet når huset er stille. 

Jeg læste et sted at de fleste fødsler gå i gang efter midnat. Det passer på den første jeg var igennem. Men det giver også god mening: der er ro og dagens pligter er overstået.

Nu er jeg vist officielt det man kalder højgravid, og har også fået det der trætte look i ansigtet som man får de sidste uger. Det berygtede Gravid-look. Selvom jeg sover en del og hviler så meget jeg kan, er det som om man bare ser grundlæggende træt ud. Der er mindre liv i øjnene, man smiler mindre og det er ved at være alvor – Jo jo bevars, jeg har heller ikke makeup på pt. og er nok lidt mere sloppy med min hudrutine. Min krop er naturligvis også tungere, men det har også gjort en forskel at baby nu er vendt rundt, jeg syntes der er mere pres nedad, og mere pres på ryggen og på bækkenet.

Nu har jeg endelig taget mig sammen og fået pakket den der hospitals taske. Jess syntes vi er top klar og at baby gerne må komme når som helst. Jeg vil gerne lige have en uge mere at nyde freden i. Det er sjovt som den utålmodighed jeg skrev om her helt er forsvundet. Måske fordi jeg ved, at det bliver lige om lidt uanset hvad – så det er ikke så vigtigt om det bliver i denne uge eller ej.

Torsdag var jeg til jordmoder og fik kontrolleret at baby stadig ligger med hovedet ned – og det gør hun – umiddelbart tænker jeg at man ville opdage hvis der blev lavet en 180 graders koldbøtte inde i maven – især nu hvor pladsen bliver trang. Hendes hoved sidder ikke helt fast dernede endnu, men hun er på rette vej. Jeg har også fået tjekket min blodprocent, og den ligger også fint.

Lidt fakta:

  • uge 39 – dvs. 38+1 og altså 13 dage til termin.
  • + ca 9 kg. til en kampvægt på 57,8
  • Baby vejer ca. 3,2 kg siger jordmoderen
  • Ingen vand i kroppen, kan stadig træne og bevæge mig. Går og overvejer om jeg burde tage min vielsesring af, i det tilfælde at jeg pludselig skulle få vand i kroppen…

Det er jo anderledes denne gang fordi vi har Bassemanden i forvejen, og jeg tænker også meget på hvordan vi sørger for at han er tryg og glad igennem den første tid. f.eks. er vi glade for at han først flytter vuggestuegruppe til december, så der ikke kommer to skift samtidig. Vi tænker over hvordan vi får givet ham opmærksomhed når den lille vil kræve rigtig meget af især mig. Den slags ting der fylder. Det er egentlig underligt, men jeg tænker det handler om at man kan forholde sig til det barn man har, men ikke så meget det man ikke har endnu.

Nu vil jeg gå ind og læse lidt, måske hygge-tisse et par gange inden jeg igen prøver at falde i søvn – godnat 🙂

Gravid-looket

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.