Så er det plantetid

Jeg elsker når vi planter. Hver gang har jeg det som om ur-mennesket kommer op i mig og det føles som den naturligste ting i verden.

Der er stadig meget arbejde med vores have, men langsomt, langsomt tager det form. Denne weekend har vi plantet 25 hasselnøddeplanter der skal blive til hæk, vi har plantet barrods-roser, en monster flot parykbusk, hvidløg, brombær, hindbær, solbær og vi har suppleret den bøgehæk vi plantede i foråret. Sommeren var ikke god ved den nyplantede bøg og nogle af planterne er helt døde nu.

Jeg var ude på planteskolen igår lørdag, og hver gang jeg er der får jeg lyst til at shoppe amok – som andre måske har det med Bahne har jeg det med planteskolen. Jeg mener dybest set at det er planterne der skal redde vores planet, ikke os mennesker – det kan vi åbenbart ikke finde ud af. Samtidig tror jeg mere på lokalproduktion end på at udelukke bestemte madvarer, hvis man spiser lokalt kommer det helt naturligt – og jeg tror på, at det er bedre at spise kød end at leve af mango og tofu der bliver fløjet ind fra den anden side af jorden. Når det så er sagt er jeg helt enig i at vi spiser for meget kød og for dårligt kød. Men nu har jeg også jagttegn, og det gør at jeg i mit natursyn er mere optaget af at skabe balance end at søge ekstremer.

Det var et sidespring, tilbage til planteriet…. Kort sagt vil jeg bo i en frodig krog med masser af træer og buske der er gode at se på og som også giver mad. Vi har lige plantet en bornholmsk figen og nu ønsker vi os et valdnøddetræ.

Læs sidste indlæg om haveprojektet her

På planteskolen så jeg den fineste cornus alba, som jeg elsker. I ved, dem med de knald-røde grene. Og efter at have tænke over det 24 timer har jeg besluttet at sådan nogle bliver vi nødt til at have. De gør mig glad. Så afsted på ekspedition her til formiddag mens Jess plantede mere bøg sammen med min Far.

Efter 2 sæsoner med grøntsager og urter i haven har vi fundet ud af, at de ting vi bliver gladest for er skalotteløg, løg (har vi ikke prøvet, men det skal vi), porrer (når de ikke bliver spist af en ond porrer-møl), kartofler, rucola og courgetter. Alt sammen ting hvor man ikke skal gøre så meget, men det bare er super fedt at gå ud og hive det op.

Nina Marquardsen - planter - plantetid
Sommerblomster på syre…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.