ID del 2 – Amerikansk kørekort

Det er ved at blive en dårlig vane med de her “del 1” og “del 2” lidt som en serie der bare ikke VIL slutte uanset hvor hårdt man prøver. Men faktum er at de her administrative ting  tager så utrolig lang tid at der faktisk er stof til flere dele hver gang. Hvilket jeg egentlig finder utroligt anstrengende.

Nå… Vi skal tilbage til det episke drama om at erhverve sig et amerikansk kørekort.

Jeg kom fra at have bestået den skrevne eksamen uden problemer (og med færre fejl end Jess, hvilket jeg nyder meget når jeg kommer i tanke om det). Næste skridt var så “behind the wheel driving test”. Her skulle jeg have taget den inden 60 dage, fordi mit midlertidige kørekort udløb og ganske som man skal, havde jeg også bestilt tid. Jeg kom til DMV (Department of Motor Veichels) d. 15 februar kl 13. og fik registreret mit køretøj og holdt så i kø.

Solen bagte og det var mega varmt at sidde med slukket aircon og motor og vente. Den ældre herre der ventede i bilen foran mig kunne knap nok se ud af vinduet og gumlede konstant på sit gebis – hans frue var med og de havde begge polo shirts på og den type hatte som golfspillende ældre mennesker ofte ses med.

Jeg sad og ventede i over en time og havde god mulighed for at overveje mine chancer for at bestå i forhold til de andre i køen, og besluttede stille at den her klarede jeg i stiv arm.

Efter jeg endelig kom frem til den motorsagkyndige begyndte rutinen, først bliver man bedt om at vise håndsignalerne for højre, venstre og stopper, derefter hornet, og så begynder de at tjekke bilens lys: Først blinklys, bræmselys og katastrofeblink og her gik det galt, min ene bremselygte virkede ikke – noget vi ikke havde opdaget. Så den motorsagkyndige aflyste prøven og bad mig skaffe en ny tid. F#%&/(=€ hvor blev jeg sur. Igen mig på tværs af systemet.

Jeg bookede en ny tid. DMV her i området er et utroligt presset sted, så den eneste tid jeg kunne få var i dag kl. 8.20. G (min veninde) mente at jeg havde brug for moralsk opbakning for at stå ansigt til ansigt med DMV igen, så hun ville med og jeg hentede hende kl. 7 i morges for at undgå myldretid.

Jeg må indrømme at jeg ikke havde øvet mig på det denne gang, sidste gang øvede jeg mig og blev så sendt hjem pga. et blinklys, så denne gang gad jeg ikke. Anyway, jeg kommer frem og bliver igen spurgt om håndtegn, blinklys, bremselys (der nu virker) katastrofeblink samt horn. Da alt virker bliver jeg bedt om at udpege de-frost på for og bagrude, håndbremsen, katastrofeblinket igen og viskere.

Dette er den del af prøven man ikke må have fejl i, laver man en fejl dumper man på stedet. Da alt er ok sætter han sig ind – og det skal her siges at han faktisk virkede utrolig usympatisk. Jeg ved der er fordomme om folk der arbejder på DMV, men han bekræftede dem faktisk på trods af at jeg virkelig prøvede at vise mig fra min mest afdæmpede, professionelle, men dog charmerende side – havde endda overvejet om mit outfit udstrålede tillid!

Nå, vi begyndte at køre og han sagde alt hvad jeg skulle gøre, som jeg så gjorde. Der skal det nævnes at der er to typer fejl man kan lave: der er de fatale fejl som man dumper på på stedet, og der er de mindre fejl som man må lave 15 af på en køreprøve.

Af de fatale fejl kan nævnes: at ramme kantstenen når man bakker, (hvilket ikke virker så slemt) og at lave en farlig situation (hvilket virker meget slemt) og svarer din mobil. Så er der de mindre fejl som f.eks. at lave et unødigt stop i en kryds (meget mærkelig fejl) ikke at kigge bagude hele tiden mens man bakker (en fejl jeg begik, da vores bagrude er som en skotøjsæske og spejlene er bedre (Convertible din idiot!!)), køre for stærkt osv.

Jeg kørte stille og roligt rundt i det villakvarter, blev testet i at skifte bane(!!!) at køre ind til kantstenen og bakke ligeud, at stoppe for et stopskilt, og køre til højre for rødt… alt sammen rimelig basic, og alligevel endte jeg op med 9 fejl. Flere af dem fordi jeg havde været for forsigtig og én fordi han ikke syntes jeg havde stoppet godt nok.

Alt i alt og efter mange svinkeærinder og ventetid har jeg nu bestået min køreprøve og vil få udstedt et amerikansk kørekort ligesom Jess.

G synes jeg fortjente en overraskelse, og siden det snart er min fødselsdag havde hun bestilt surprise manicure og pedicure efter køreprøve. Så nu – efter både rimelig dårlig oplevelse med DMV og rimelig god oplevelse med thai talende negledamer – er jeg både i besiddelse af kørekort og totalt lækre negle.

IMG_5518_rgb
Billede taget på “last chance road” af den berømte, men meget skjulte Beetle kirkegård

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.