ID del 1

Efter flere gange at blive nægtet at købe en øl pga manglende amerikansk ID  – herovre er det ikke et kompliment at blive checket for ID fordi man ser ung ud, næsten alle undtagen folk med stok og gråt hår bliver spurgt – og fordi alt generelt bliver lettere har vi nu besluttet at gøre noget ved det og skaffe amerikansk ID samt kørekort (kørekortet er det absolut bedste ID man kan få ). Vores bilforsikring bliver endda billiger med et amerikansk kørekort.

Det er lidt besværligt når jeg ikke har et person-nummer, faktisk er jeg “Alien” – noget jeg altid har mistænkt, men først nu har fået bekræftet. (legal Alien ligesom Sting).

Anyway, i slutningen af Januar var jeg til teori-prøve, og havde i den forbindelse siddet og tæsket en hel kørebog igennem, samt online test… og her er ikke “der løber en dreng ud på vejen, hvordan vil du fortsætte?” tv og spørgsmål, det er en test i om du kender færdselsloven, har læst teoribogen, og ved hvordan du skal reagere. Ikke på samme måde bundet op på situationer.

Den mest cool regel jeg er kommet ud for er reglen om at man ikke må skyde ud af vinduerne og på vejskiltene. Men ellers må jeg sige at det nok var den kedeligste dag i mit liv da jeg sad og læste kørebogen.

Heldigvis bestod jeg i første hug, (en meget fed detalje er at man kan tage køreprøven 3 gange samme dag, bare ved at stille sig op i køen igen), man må have 6 fejl ud af 36 spørgsmål. Medmindre man fornyer sit kort (hvilket det skal ret ofte – de gælder ikke til man er 70 som i DK) så må man kun have 3 fejl. Nu mangler jeg bare min “behind the wheel driving test” som man bestiller tid til – møder op med egen bil (hvilket er ret sjovt i betragtning af at man ikke har kørekort) og bliver testet i lidt af hvert. Rygtet går at det ikke er så slemt. Slet ikke når man har haft kørekort i 10 år. Hvilket jeg heller ikke forventer  – ville være maks-pinligt.

Efter teoriprøven skal man så online booke sin køreprøve, men af en eller anden grund virker mit ikke, så igen må jeg slås med systemet og forsøge at få ringet og få talt mig igennem 17 trin hvorefter maskinen siger “sorry, you have reached the maximum number of try-outs for this service, Goodbye” og så lægger den på. Så nu har vi taget en ægteskabelig beslutning der hedder at jeg skal ikke håndtere systemet. Jeg bliver simpelthen for sur af konstant at løbe ind i en mur af administration og frustreret over ikke at kunne få ting klaret uanset hvor meget energi jeg lægger i det. Der er Jess med sit rolige temperament en meget bedre løsning. Så må jeg være den der brokker mig når der er mennesker involveret.

Køre prøven skal tages mindst 60 dage efter man har bestået teoriprøven, her kører man så rundt med en mand i 20 minutter og han vil derefter fortælle dig hvad du gjorde forkert og om du har bestået.

IMG_5973_rgb

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.