Gæster fra 3. Verden

Så er det officielt, jeg er arbejdsramt!

Meget mod min vilje er der pisse travlt på tegnestuen og ikke kun aftner men også (endnu mere mod min vilje) weekender tages i brug. Ikke helt planen med hele “Cruise rundt i Sunny Cal som forsker-frue” ideen. Samtidig har jeg semesterafslutning på Studio School om 2 uger, og har som sædvanlig slået et stort brød op, som jeg håber jeg kan udføre ordentligt, mere om det en anden dag.

Det er lørdag nu, herligt – og flere ting har ventet på at komme fra mit hoved ud i æteren.

Sidste weekend fik vi impulsivt besøg af en af mine gode veninder fra Zürich, hun er halvt amerikaner halvt schweizer og er vokset op her i området – også arkitekt og arbejder for tiden for den schweiziske regering på Haiti med at bygge skoler efter seneste naturkatastrofe. At høre hende fortælle om det arbejde hun udfører, under de forhold sætter ens eget job i perspektiv. (selv tegner jeg cafeer til 6 mil. dkr for at folk kan drikke mere to-go kaffe) Varmen, sproget (kreol), manglen på materialer – håndværkerne, kriminalitet og fattigdom er hverdagen. Hvis hun bliver syg er det ikke sikkert der vil være noget at gøre, (I’ll be shit out of luck -som hun sagde det) så hun har sit eget medicin lager.

Selv er hun en lille spinkel kvinde og det alene er en udfordring. Hun har været på flere stress-trænings kurser og blevet undervist af en fyr fra Scotland Yard hvordan hun skal forholde sig i en kidnapningssituation. Hun sagde flere gange: “Nina, jeg er bare så hvid. Jeg er en hvid kvinde og selv mit lille digital kamera er hvidt.” Alt i alt var hun totalt i kultur-chock, og det virkede som om hun nød meget at være lidt væk, dog med totalt blod på tanden til at blive i 3. verdens lande og lave noget arbejde med betydning for folk, som ikke har så meget andet. Forholdene er dog så barske at de faktisk tvinger en til at tage en uges ferie efter 8 ugers arbejde. Simpelthen for at kunne håndtere det. Food for thought!

For mig var det bare rigtig dejligt at se hende igen, dejligt at få gæster!

Vi mødte hinanden for 5 år siden, og har ikke set hinanden i næsten 3 år. Så det er herligt at mærke når venskaber virker, selv om det er længe siden. Vi tilbragte weekenden med at tulle rundt på farmers-market, se Frank Lloyd Wrights berømte Hanna-Honeycombe House der ligger på Stanford Campus – hvilket var en stor oplevelse – og drikke Rum-Sour på vores altan til langt ud på aftenen. Da hun er vokset op i området kunne vi bare slappe af og ikke tage hele turistturen.

IMG_0508

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.