Chefens Julegløgg

Så er han på banen igen, ham chefen…

Sidste gang var det med en Chili i anledning af Allehelgen. Denne gang med et juleindslag i form af “Chefens Julegløgg”. Vi serverede den for familien da vi fejrede Bassemandens fødselsdag i sidste weekend. 

Denne weekende tager vi det helt roligt og samler kræfter til ugen der kommer: Koncert med A perfect Circle på onsdag som jeg glæder mig helt vildt til. Sidste gang vi så dem var i Las Vegas tæt på nytår i 2012-13. Før det var det Los angeles i 2010.

Sindsygt tidligt torsdag morgen rejser Jess så til Grenoble, jeg skal til julefrokost om aftenen og ditto fredag. Så bassemand skal passes 3 aftener i træk og vi har hele arsenalet af søde mødre til hjælp. 

Men vi kom fra Gløggen:

3 liter af Chefens Julegløgg

Ingredienser: Essens

  • 3 dl rødvin
  • 125 g moscvado sukker
  • 125 g rørsukker
  • 3 kanelstænger
  • 1 tsk allehånde
  • 10 hele nelliker
  • 10 kardemommekapsler
  • ½ tsk revet muskatnød
  • 5 peberkorn
  • 2-4 stk stjerneanis
  • 1 vaniliestang
  • 1 tsk ingefær i tynde skiver (eller revet)
  • 1 appelsin i skiver
  • 1 citron i skiver

Ingredienser: De afgørende extra procenter

  • 3 flasker rødvin
  • 2 dl portvin
  • 1,5 dl mørk rom
  • 0,5 dl snaps eller vodka
  • rosiner + 0,2 dl rom
  • Mandler (splitter eller flækkede)

Fremgangsmåde:

Essensen laves en uge eller to i forvejen:

De 3 dl rødvin opvarmes i en gryde med alle essens-ingredienser til 70-75 C. Kornene i vaniljestangen kan med fordel skrabes ud og tilsættes sammen med stangen. Juicen fra appelsinskiverne kan evt. presses med hænderne ned i gryden før skiverne kommer i. Hold temperaturen i 10-15 min, lad det derefter køle af. Herefter tilsættes portvin, rom, og snaps/vodka. Hele molevitten hældes på glas, og opbevares køligt (evt. bare udendørs) i mindst 3 dage, helst 1 til 2 uger. Dog bør appelsin- og citronskiver fjernes på tredjedagen så den bitre smag fra skallerne ikke bliver for skarp.

Et par dage før den endelige gløgg skal tilberedes sættes rosiner i blød i lidt rom. Når dagen oprinder køres essensen igennem en tæt si, og blandes i en gryde med de 3 flasker rødvin samt rosiner og mandler. Opvarmes grundigt, dog uden at koge!

 

Og så er der serveret…

 

Nina Marquardsen - chefens julegløgg
Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.