Cykling & Tour de France

Indlægget indeholder reklamelinks markeret med *

Fakta om mig: Jeg hader at cykle. Jeg er ikke stolt af det, og slet ikke når man bor i den stolte cykelnation Danmark. Men jeg kan altså ikke lide det. Jeg får ondt i numsen, slider hul i mine bukser fordi jeg er så benet og får altid hovedpine pga. vinden. Alt i alt væmmeligt.

Til gengæld elsker jeg at læse cykelbøger om Tour de France. Elsker at læse om smerten, skandalerne, dopingen, taktikken og de umenneskelige kraftanstrengelser der skal til for at de, grundlæggende, tossede – for det må de være – mennesker kan cykle op af bjergene. Jeg ved ikke helt hvad det er der fanger mig, men jeg læser næsten alle cykelbøger jeg kan komme i nærheden af og for mig er det den perfekte sommerlæsning.

Jeg ser også gerne cykelfilm og cykeldokumenterer. Jørgen Leths film “En forårsdag i Helvede” er en klassikker fra dengang de dopede sig med Grand Marnier og kokain og kørte uden cykelhjelm, men kun med en ret lille, kæk kasket der sat lidt for højt på hovedet og skyggen vendte opad… men tilbage til bøgerne, nedenfor ses et udvalg af dem jeg har læst indenfor den sidste tid -især Tyler Hamiltons var jeg glad for, fordi den også beskriver hvordan han blev suget ind i det hele – den beskriver omertaen og flok-mentaliteten godt. Man kan lige nå at tygge sig igennem et par stykker inden dette års Tour de France starter d. 7. Juli. Hvis der er nogen med gode tips til flere cykelbøger må de meget gerne sende dem min vej 🙂

Nina Marquardsen - Cykling & Tour de France
Fra oven: 1.The Race to Truth*, 2.The secret Race*, 3. Gul Feber* og 4. Riis*

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.