Rabarbersaft

Der er godt gang i rabarberne lige nu – og helt ærligt så har jeg lidt et problem med dem. Altså jeg kan rigtig godt lide smagen, men jeg er ikke så glad for den lidt trevlede / slimede konsistens de kan få når man bruger dem i kager osv. Tilgengæld er jeg vild med at lave saft af dem. Der er noget ekstremt sommer agtigt over den lyserøde farve. Der skal en del sukker til, men så kan den fortyndes med vand eller danskvand bagefter. Jeg er så heldig at jeg har nogle søde naboer der gav mig lov til at snuppe nogen af deres, så jeg satte en portion over mens bassemanden sov. Her kommer en opskrift:

Rabarbersaft:

500 g Rabarber
200 g rørsukker
1 l vand
1 citron, saften

  • Rabarberne skæres ud i stykker og lægges i en gryde sammen med alle andre ingredienser.
  • Det hele koges i 5 minutter.
  • Sluk og lad gryden stå på varmen i 20-25 minutter.
  • Si det hele, og hæld det eventuelt gennem et stykke klæde for at få de sidste snask ud.
  • Server fortyndet med vand, danskvand eller evt. andre alkoholiske drikkevarer, så som hvidvin eller måske i en margarita.

Det sidstnævnte har jeg ikke prøvet, men det lyder i skrivende stund som en rigtig god ide – Jeg tror minsandten det skal prøves, og så kommer der en opskrift hvis det bliver godt.

Nina Marquardsen - rabarbersaft
Fine røde Rabarber
Nina Marquardsen - rabarbersaft
Rabarberne i gryden
Nina Marquardsen - rabarbersaft
Så fint i aftensol… (den er stadig lyserød, også i dagslys)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.