Hverdag

Jeg kan nu mærke at spændingen ved flytningen, etableringen og de første events samt møder med nye mennesker er ved at være ovre. Nu er alting mere hverdagsagtigt – selv vejret er blevet hverdagsagtigt. Det har regnet helt vildt den sidste uge og for en tid var vi nødt til at parkere oppe på vejen i stedet for nede i parkeringskælderen, fordi der var så meget vand. Nu er det overstået igen og solen er kommet frem. Men Jess nåede lige at blive totalt gennemblødt på sin cykeltur nogle gange.

Hverdag betyder også at der sker mindre at fortælle om helt generelt. Især fordi jeg ikke har lyst til at blive en af de bloggere med muffins og vasketøj, men prøver at holde mig til egentlige reflektioner og events af lidt højere kompleksitet.

Vigtigst er det nok at jeg møder mennesker og får nye venner, nyeste skud på stammen er danske G der har været her 2,5 år og er på min alder (endelig én). Det er herligt at have en jævnaldrende der har været gennem det samme og som forstår hvor gak man bliver, hvis man ikke kommer ud. Så nu shopper og hygger vi sammen.

Det er tid for julefesterne, i går var vi til “pot-luck” middag (alle tager en ret med – totalt u-koordineret, deraf navnet) -En meget amerikansk oplevelse, mega hus, og velsignelse af maden før vi spiste, meget afslappet og slet ikke helligt, men hele stemningen var meget “traditional american family togetherness”. Værterne var rigtig søde, åbne og behagelige mennesker. I aften er der mere middag og weekenderne fyldes hurtigt op, så det sociale står ikke stille.

Jeg gør mig en del tanker omkring Jul. Hvad er det egentlig der gør at man kommer i “Julestemning”, hvad skal der til for at noget føles som Jul? På Facebook d. 1. December så jeg at det havde sneet i Danmark, og straks tænkte jeg “at nu var det snart jul” Sne og stearinlys gør åbenbart at jeg øjeblikkeligt tænker på jul. Alligevel forestiller jeg mig at det må være muligt at komme i julestemning uden sne, mørke og kulde.  Herovre er folk i gang for fuld turbo. Traditionen er således at man stiller juletræet op d. 1 dec. og så står det fuldt pyntet lige til nytår. Desuden er der både dem der sværger til “Artificial but real looking Christmas trees”, og de der vil have den ægte gran vare.

Jess har sat som weekendens mission at finde et mindre træ til os (jeg har foreslået at en potteplante kan gøre det, men nej). Vi har aldrig haft vores eget juletræ at pynte, vi har dårligt nok haft noget julepynt de sidste 9 år, så det bliver hyggeligt og meget nyt. Dog må jeg indrømme at Jul føles meget langt væk når det er 21 grader og solen skinner. Overfor Jess har jeg udtrykt bekymring for, om det nu “bliver Jul i år” – også fordi vi skal holde den helt alene, hvilket vi ikke har prøvet før, og jeg elsker Jul. Han mener at det er meget få ting der skal til, for at det føles som rigtig ægte jul. Så som sædvanlig tager han alt med ophøjet ro, og det prøver jeg så også på.

Julelys

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.