Valget 2012

Jeg har slet ikke skrevet noget om valget, mest fordi jeg boede på en luftmadras på det tidspunkt, og stadig var ret træt efter tidsforskel og al den energi det tager at få alt på plads.

Anyway, jeg var stadig ret træt den morgen (d. 6 Nov), var igen vågnet utrolig frisk kl. 04.00 og havde en lang dag med masser at se til forude, hvor jeg også var ret spændt på om man overhovedet kunne mærke valget, ville man se det i gaderne? Ville folk tale meget om det osv. Egentlig var der ikke så meget at se, selvfølgelig var TV på alle barer og restauranter tændt på nyhedskanalerne i stedet for på sport som de ellers er. Men fordi landet er så stort med kæmpe tidsforskelle er det en heldags event herovre – Californien er de sidste til at lukke valgstederne kl. 20.00 og da det er en demokratisk stat kender man ofte allerede udfaldet før valgstederne er lukket.

Noget jeg bemærkede er at man er meget ekstrovert i forbindelse med hvad man stemmer, ofte går folk rundt med små stickers på tøjet med teksten ”I Voted” eller ”Obama Biden 2012” folk har også skilte uden for deres hus med ”Obama Biden” og stickers bag på bilen med ”Obama for president 2012”. Jeg her svært ved at forestille mig at folk ville sætte et lille skilt på deres græsplæne i et villakvarter med ”Villy som statsminister 2012” At stemme og hvad/hvem man stemmer på, er for mange en privat sag i Danmark.

Lidt nede af vejen hvor vi boede var der et Demokrat-kontor og på selve dagen stod der flere unge udenfor med skilte i vejret for at fange flere stemmer. Så som modsvar til det, stod en vred ældre mand fra Republikanerne med et mega skilt med tekst om alt det slemme han syntes Obama har gjort.

Da klokken var omkring 21 blev valget afgjort ved at Ohio gik til demokraterne, selv om republikanerne ikke mente at det var afgjort, viste det sig at han fik alle svingstaterne. Det er så utrolig godt at han vandt, og især på den måde. Det er godt for vores verden, og jeg kan ikke lade være med at føle at han er et godt menneske også. I øvrigt siger statistikken at en præsident aldrig har vundet uden også at vinde Ohio.

Så fint et billede – copyright, who knows!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.